Komentátor: Bitva o Hrad bez Babiše? Souboj robotů, občané by volili jen podle fotografií

Komentátor Daniel Kaiser

K věci (1031)

V pondělí 31. října oznámil expremiér Andrej Babiš (ANO) svou kandidaturu na Hrad. Podle komentátor Týdeníku Echo Daniela Kaisera by bez šéfa hnutí ANO lidé sledovali souboj robotů. Řekl to v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

„Babiš slíbil, že kampaň osobně nepovede, což ani nemusí. Má své zázemí, politické hnutí a média,“ sdělil Kaiser. „Tvrdil sice, že nepovede kampaň proti někomu jinému, ale to nedodrží. Buď on sám, nebo jeho okolí,“ myslí si.

„Kdyby nekandidoval, tak by kampaň byla dost nezajímavá. Vdechl do ní život. Čekají nás dva měsíce zajímavé podívané,“ pokračoval.

Bez něj by prý o post hlavy státu svedli souboj „roboti“. „Viděli bychom pouze kampaň lidí, kteří si myslí to samé, nebo si nemyslí nic. Občané by si prezidenta volili podle fotografií. Navíc, Babiš svou kandidaturou protivníkům z demokratického tábora pomohl. Budou se na něj moci zaměřit,“ zmínil Kaiser.

Pavlova kampaň se zúročuje

Favorit volby Petr Pavel se nechal slyšet, že Babišova kandidatura předvolební diskuze oživí, s čímž souhlasí i Kaiser. „Pavel ale dosud svými dosavadními intelektuálními výplody neoživil nic,“ uvažoval komentátor. Dodal ale, že generál ve výslužbě je favoritem nejen na papíře. „Kampaň, kterou se svými lidmi vede minimálně čtyři roky se nyní zúročuje. Ale je tam otazník s jeho minulostí,“ podotkl.

Třetím často skloňovaným jménem voleb je bývalá rektorka Danuše Nerudová. Kaiser uvedl, že pokud by byl v týmu Petra Pavla, tak by se bál právě jí. „V preferencích jde nahoru. Ale jinak je to stejný případ jako Pavel – u těchto kandidátů není nic zajímavé. Neříkají nic,“ uzavřel Kaiser.

Očekává komentátor ještě nějaké překvapení před lednovými volbami? A jaké jsou šance Andreje Babiše v boji o Hrad? Nejen to se dozvíte ve výše přiloženém videu.

Tagy: