Problémy Pirátů? Krize identity, jejich výkon ve vládě je tragický, hodnotí komentátoři

Komentátoři Thomas Kulidakis a Marek Stoniš

Komentátoři o problémech Pirátů

Piráti se v poslední době potýkají s problémy, podle komentátora Thomase Kulidakise jde o krizi identity. „Ta původní Pirátská strana s revolučním mladým étosem se změnila ve stranu bafuňářskou,“ uvedl Kulidakis ve vysílání CNN Prima NEWS. Komentátor Marek Stoniš doplnil, že Piráti podávají ve vládě tragický výkon.

„Piráti se ve vládě de facto neměli nikdy objevit. Digitalizace stavebního řízení a jeho rozvrat je důsledek toho, že tam byli pozváni,“ řekl Stoniš. Piráti podle něj kolem sebe vytvořili „nimbus, že rozumí počítačům“. „Proto dostali ministerstvo digitalizace. Vláda si řekla: ‚Nic se nemůže stát.‘ A důsledek je tu,“ doplnil komentátor.

ČTĚTE TAKÉ: Ve zdravotnictví není nikdy dost peněz, míní Philipp. Zmínil Válkův velký krok ohledně platů

Strana podle něj hledá sama sebe. „Je pod tlakem neúspěchu, a to i veřejného. Digitalizace stavebního zákona je úplné peklo, které zasahuje lidi, kteří chtějí stavět. Ohrožuje průmysl a ekonomiku, a to už je samozřejmě příliš,“ vysvětloval Stoniš.

Kulidakis pak připomněl výroky členky Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí Jany Michailidu, která se nechala slyšet, že by byla pro omezení prodeje alkoholu po 22. hodině.

„Nevím, koho tím chtějí nalákat. Celé je to výraz vnitřní krize, protože Pirátská strana, která nám slibovala profesionalitu, říkala: ‚Pusťte nás na ně!‘ Když tedy byla na všechny puštěna, ukázalo se, že si neschopnost podává ruku s alibismem a oportunismem,“ konstatoval Kulidakis.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpackaná digitalizace? Bartoš slíbil nápravu, jinak přijme odpovědnost, uvedl Jakob. Průšvih, zuří SPD

Tagy: