Kometa shořela. Turek byl slabý, jak vylouhovaný pytlík čaje Šlachty, nebere si expert servítky

Petr Kolář

Komentátoři k debatě mezi Nerudovou a Turkem

Výkon kandidáta do Evropského parlamentu Filipa Turka (Přísaha a Motoristé) v předvolebním souboji s lídryní kandidátky STAN Danuší Nerudovou byl strašně špatný, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Petr Kolář. Všichni podle něj očekávali, že Nerudovou „sfoukne jako svíčku“, ale on byl „slabý jako vylouhovaný pytlík čaje Roberta Šlachty“.

„Kometa této volební kampaně shořela,“ poznamenal Kolář v narážce na to, že Turek byl označován za velkou hvězdu volební kampaně. Podle něj však svou příležitost absolutně nevyužil.

ČTĚTE TAKÉ: Nerudová udělala z Turka usmrkaného chlapečka, říká Kalousek. To jí nikdo nevezme

„Přišlo mi, že se na tu debatu nepřipravil, že si myslel, že to má v kapse, že Nerudovou, která je slabá v diskuzích, přejede,“ poznamenal Kolář s tím, že tomu tak ale nebylo a naopak předvedl „strašný“ výkon.

Přesto se prý o této debatě nedá říct, že by měla vítěze. „Jestliže byl Turek slabý jako vylouhovaný pytlík Roberta Šlachty, tak Nerudová byla standardně slabá jako vylouhovaný pytlík Víta Rakušana. Ona ale neměla co ztratit, zatímco Turek mohl získat a nezískal,“ poznamenal.

Proti tomu se ale ohradil komentátor Ondřej Leinert, který připomněl, že Turek se do Nerudové neustále naváží a zesměšňuje ji. „Ona mu tak alespoň ukázala, že se toho nebojí,“ připomněl s tím, že v době, kdy je řada voličů nerozhodná, může i taková maličkost pomoci.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku konají 7. a 8. června 2024. Sledujte speciální předvolební vysílání CNN Prima NEWS zahrnující debaty, analýzy i exkluzivní duel Fialy s Babišem.

SLEDUJTE: Duel mezi jedničkami kandidátek Danuší Nerudovou (STAN) a Filipem Turkem (Přísaha a Motoristé sobě)

Tagy:
debata Danuše Nerudová Petr Kolář politika Filip Turek Evropské volby