Kalousek: Nerudová udělala z Turka usmrkaného chlapečka. To jí nikdo nevezme

Miroslav Kalousek

360° (155)

Danuše Nerudová (STAN) udělala z „velkého chlapáka a mača“ – Filipa Turka – usmrkaného chlapečka. Tak pondělní duel lídryně Starostů s lídrem koalice Přísaha a Motoristé hodnotí exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Jen málokterá událost v posledních dnech rezonovala na sociálních sítích tolik jako právě debata Danuše Nerudové s Filipem Turkem v pořadu 360°.

„Nebudu volit ani STAN, ani motoristy a traktoristy. Mám ale legraci z křečovité snahy těch, kteří je také nebudou volit, jak se snaží všem vysvětlit, že to bylo hrozné a že vyhrál kdokoliv, kdo tam nebyl. To jen prozrazuje jejich frustraci z toho, že ta diskuse vůbec proběhla,“ uvedl Kalousek na sociální síti X.

Sledujte exkluzivní superdebatu lídrů: Bartoš, Okamura, Rakušan a další v přímé konfrontaci. Pořad České zájmy v Evropě začíná v úterý 4. června ve 20:30 na CNN Prima NEWS.

Reagoval tak na výrok Michala Půra, který je přesvědčen, že z pondělní debaty Danuše Nerudové a Filipa Turka na CNN Prima NEWS vyšla vítězně nepřítomná koalice Spolu. Z komentářů na sociálních sítích je patrné, že názor Půra sdílí mnoho dalších pozorovatelů. Kalousek do této skupiny nicméně nepatří.

„Absolvoval jsem stovky televizních duelů a mnohem více jsem jich viděl. Byl jsem přítomen u mnohem horších duelů a ještě více jsem jich viděl. Málokdy jsem ale viděl, že by ženská protistrana z ‚velkého chlapáka a mača, kterému je moře po kolena‘, udělala usmrkaného chlapečka. To v pondělí Danuše Nerudová dokázala, což jí nikdo nevezme. A spoustu lidí to děsně štve,“ sdělil spoluzakladatel TOP 09.

Podobné dojmy z duelu v pořadu 360° na CNN Prima NEWS má i politický komentátor Petros Michopulos. Ten se k Turkově výkonu vyjádřil následovně: „Blbé, když je někdo vlastně hodný rozmazlený chlapec a maminčin mazánek, zhlédne se v mačo stylu a chce být vnímán jako drsňák. A když se má chovat v TV jako opravdový mačo, tak sedí shrbený za stolem, vymlouvá se na kontext a je červený až na p*deli, protože žádný mačo není.“

VIDEO: Bída a utrpení, shodli se experti. Nerudová s Turkem propásli obrovskou šanci oslovit voliče

Tagy: