Pohlreich ji vychválil, přesto oblíbená hospůdka končí. Máme srdce na kusy, bědují majitelé

Oblíbená hospůdka U Štěpána v Petrovicích na Plzeňsku po 14 letech končí. Její majitelé to oznámili na Facebooku. Restaurace bude v provozu ještě během září, od října se pak natrvalo uzavře. K rozhodnutí podnikatelů přispěla pandemie covidu a také podlomené zdraví majitele.

„Září je pro naši hospůdku v tomto roce měsícem posledním. Toto rozhodnutí pro nás nebylo vůbec jednoduché, ale jak jistě víte, celý obor pohostinství zažívá krušné časy, které odstartovala pandemie covidu, což způsobilo i obrovský odliv zaměstnanců z gastronomie. Hospůdku jsme se snažili udržet ze všech sil, bohužel jsme naráželi jen na odpor a sil na tento nekonečný boj již není dostatek,“ zdůvodnili své rozhodnutí Štěpán a Zdeňka Rudovi na Facebooku. Manželé však nyní nedokážou říct, jestli je jejich rozhodnutí pouze dočasné, nebo již definitivní.

„Srdce máme na kusy, ale na prvním místě je pro nás rodina, naše čtyři děti a zdraví, které Štěpánovi bohužel začátkem roku zcela vypovědělo službu. Dát sami sobě čas, je ten největší dar, který si můžeme dopřát. Věříme a doufáme, že nás pochopíte,“ uvedli manželé.

Specialitou restaurace nacházející se v podhůří Šumavy jsou steaky z domácího hovězího masa. Na vrchol se dostala i díky návštěvě Zdeňka Pohlreicha v oblíbeném pořadu Ano, šéfe! v roce 2009. Známý šéfkuchař restauraci chválil a vytkl jí jen několik chyb, zejména cenu jídel, která podle něj byla příliš nízká vzhledem ke kvalitě surovin – zelenina pocházela z vlastní zahrádky a maso z přilehlé farmy.

Hospůdka u Štěpána byla velmi populární, v sezoně bylo nutné si rezervovat stůl i několik dní dopředu. Štěpán Ruda restauraci otevíral s jasným záměrem – chtěl, aby se co možná nejvíce vařilo z vlastních surovin. Během září bude restaurant otevřen od pátku do neděle, v říjnu se poté uzavře nadobro.

Vážení hosté, přátelé a příznivci naší hospůdky, chtěli bychom vám ze srdce poděkovat🙏 za krásné léto☀️, kdy jste nás...

Posted by Hospůdka U Štěpána - oficiální stránka on Thursday, September 1, 2022

Tagy: