Konec a výhrůžky. Trump předčasně ukončil rozhovor, moderátorce slíbil odvetu

Americký prezident Donald Trump se v sobotu poprvé od návratu z nemocnice do Bílého domu ukázal na veřejnosti, ke stovkám lidí promluvil z balkonu.

Kvůli nespokojenosti s moderátorkou ukončil americký prezident Donald Trump v úterý večer (místního času) předčasně rozhovor v televizi CBS. Následně pohrozil jeho předčasným zveřejněním a novinářce oblíbeného pořadu slíbil odvetu.

Trump dva týdny před prezidentskými volbami na Twitteru kritizoval rozhovor s moderátorkou Lesley Stahlovou jako „podvod“ a „předpojatost“. Interview má CBS odvysílat tuto neděli v rámci předvolebního speciálu pořadu „60 Minutes“ (60 minut) o republikánu Trumpovi a jeho demokratickém vyzyvateli Joeovi Bidenovi.

Podle zdroje deníku byla důvodem ukončení rozhovoru Trumpova nespokojenost s otázkami moderátorky.

Současný nájemník Bílého domu napsal na Twitteru o „příšerném zásahu do voleb“ 3. listopadu. Na následném volebním mítinku v pensylvánském městě Erie podle deníku The New York Times (NYT) nepřímo televizi CBS vyhrožoval. „Budete koukat, co s ‚60 minutami‘ uděláme, bude to pecka,“ řekl před nadšenými přívrženci. „Lesley Stahlová z toho nebude potěšená,“ dodal.

Trump na Twitteru zveřejnil několikavteřinový klip s moderátorkou, který opatřil titulkem: „Lesley Stahlová z 60 Minut nenosí roušku v Bílém domě poté, co se mnou udělala rozhovor. Mnoho dalšího bude následovat.“

Trump přitom roušku na veřejnosti nosí jen zřídka a častokrát zpochybňoval její účinnost v boji proti koronaviru. Podle NYT novinářka měla roušku nasazenou po většinu času a Trumpem zveřejněný záběr ji zachycuje bezperostředně po interview, během něhož ji měla sundanou.

Tagy: