Slunce a mrazy vystřídají vyšší teploty a déšť. Jaké počasí dorazí o víkendu?

Čtvrtek bude ve znamení posledního slunného dne v aktuálním týdnu. Oblačnosti bude postupně přibývat, o víkendu přijde i déšť a sněžení. Sněhová pokrývka ale nebude mít šanci se v nižších polohách utvořit, teploty se totiž vyšplhají až k 8 °C. Podobně teplý by měl zůstat i příští týden.

Ve čtvrtek bude jasno, ráno a dopoledne se mohou vyskytnout ojediněle mrznoucí mlhy či nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se podle Českého hydrometeorologického ústavu budou pohybovat mezi 0 °C a 4 °C, pod bodem mrazu však zůstanou na horách. V tisícimetrových polohách se rtuť teploměru vyšplhá maximálně na −4 °C.

Noc na pátek očekávají meteorologové opět chladnou, nejnižší teploty klesnou až k −8 °C, při slabším větru a sněhové pokrývce i k −11 °C. Oproti předchozímu dni si již neužijeme jasnou oblohu. Přes den můžeme čekat polojasno až oblačno, k večeru místy zataženo. Denní maxima budou dále stoupat až do 6 °C.

Víkend bude relativně teplý, přijdou ale srážky. V sobotu se musíme místy připravit na občasné sněžení, v nižších polohách na déšť či smíšené srážky, ojediněle i mrznoucí. Zatažená obloha přetrvá do neděle, v nižších polohách ojediněle s deštěm, ve vyšších se sněžením. Nejvyšší denní teploty se vyhoupnou až k 8 °C.

Tagy: