Koronaviru podlehlo v Česku druhé dítě. Zemřel teprve 11letý chlapec

Česko má druhou oběť nakaženou koronavirem mladší patnácti let. Z údajů zveřejňovaných na webu ministerstva zdravotnictví dále vyplývá, že se jednalo o jedenáctiletého chlapce z Chomutovska.

„Můžeme potvrdit, že dne 7. 3. 2021 jedno dítě ve věku 0–14 let mužského pohlaví pozitivní na COVID-19 skutečně zemřelo. Více však vzhledem k ochraně osobních údajů a dle další platné legislativy sdělit nemůžeme,“ uvedl CNN Prima NEWS mluvčí Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS) Petr Kučera.

Není jasné, jestli byl COVID-19 hlavní příčinou úmrtí. Druhé zemřelé dítě pod 15 let se objevilo také v oficiálním přehledu ministerstva zdravotnictví.

Z kompletních statistik z krajských hygienických stanic je patrné, že chlapci bylo jedenáct let a pocházel z Chomutovska. „Prověřovali jsme oddělení patologie, záchrannou službu, jestli někoho takového neošetřovala, a nic jsme nenašli. Je možné, že dítě pocházelo z Chomutovska, ale zemřelo v jiném kraji,“ uvedla webu TN.czředitelka ústecké krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.

Prvním dítětem mladším patnácti let, které zemřelo v souvislosti s nákazou koronavirem byla v únoru holčička z Plzeňského kraje.

Tagy:
dítě smrt CNN Prima NEWS Ústecký kraj úmrtí ÚZIS Česko koronavirus COVID-19 Chomutovsko Krajská hygienická stanice Ministerstvo zdravotnictví České republiky Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR okres Chomutov