Koukalová: Při focení jsem se nestyděla. Sportovci neberou nahotu tak vážně

Gabriela Koukalová o focení pro časopis Playboy

Gabriela Koukalová se neváhala svléknout pro dobrou věc. Někdejší hvězda světového biatlonu a současná moderátorka pořadu Showtime na Primě a CNN Prima NEWS Gabriela Koukalová nafotila charitativní kalendář a objevila se i v novém vydání časopisu Playboy. Nahota jí prý nevadila a při focení se nestyděla, prozradila Koukalová v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Výtěžek z prodeje kalendáře zamíří do Fondu Gábi v rámci nadace Konta Bariéry na podporu lidí s poruchami příjmu potravy. Koukalová do focení šla především proto, že chtěla spojit „krásné s užitečným“. „Poslední dva roky se snažím věnovat svému charitativnímu projektu Gábi a v současné době je poměrně náročné shánět do fondu peníze. Tak mě napadlo, proč neudělat něco, co může mít přesah i pro dobročinné účely,“ sdělila televizi CNN Prima NEWS.

Bývalá biatlonistka také prozradila, že se při focení nestyděla odhalit. Z části proto, že za hledáčkem stála fotografka Lenka Hatašová. „Když máte šikovnou fotografku, není to tak úplně těžké. Zároveň jsem Lenku znala už z minulosti, což mi taky pomohlo. Mám také pocit, že lidé ze sportovního prostředí neberou nahotu až tak vážně. Převlékají se před sebou před tréninkem i po něm,“ uvedla Koukalová.

Současně si ale moderátorka pořadu Showtime nemyslí, že by kalendář byl výrazně odvážný. Dokonce ho podle jejích slov přijali s klidem i doma. „Naši nejsou tak konzervativní, rodiče to skousli. Nejdřív asi měli strach, že to bude kdovíco, protože když si představíte titulku Playboye, jedná se o nahotu. Možná se báli, že to bude mnohem odvážnější, než výsledek je,“ řekla.

Hatašovou prý přístup a nadání biatlonové hvězdy potěšily. „Překvapil mě Gábinin talent být modelkou. Pro fotografa je velká úleva, když osobnost nabízí pozice, se kterými si fotograf nemusí dělat práci,“ zhodnotila.

Na večeři s Gabrielou za 55 555 korun

Fotografka zároveň dodala, že hlavním prvkem Gabrieliných odvážných snímků je světlo. „Jsou nasvícené specifickým způsobem, dal by se označit za můj styl. Je to decentní, intimní atmosféra vymalovaná světlem a stínem,“ popsala Hatašová.

Limitovaná edice kalendáře je dostupná i na platformě Hithit. „Velmi mě to těší, jsem zavázaná a vděčná každému, kdo se rozhodl přispět. Má to pro mě velkou váhu a věřím, že dobra, které se za to vykoná, bude spousta,“ prohlásila Koukalová.

Na platformě si zájemci mohou za 55 555 korun koupit také večeři s Gabrielou Koukalovou. „Napadlo mě to jako jednu z variant. Jsem ráda, že o to je zájem a našli se odvážlivci, kteří by si se mnou troufli vyrazit na večeři,“ smála se Gábina a dodala, že doufá, že na večeři si příjemně popovídají.

Sama Koukalová během sportovní kariéry bojovala s poruchami příjmu potravy. Proto se také rozhodla založit Fond Gábi, který má lidem trpícím stejným onemocněním pomáhat. „Nebyla to vůbec příjemná zkušenost. Tak jsem se rozhodla, že chci pomáhat lidem, kteří také bojují s těmito problémy,“ dodala bývalá biatlonistka.

Zároveň prozradila, jaké budou její letošní svátky. „Obrovsky se těším, za svůj život jsem Vánoc doma moc nezažila. Těším se na to, že je strávíme v poklidu v kruhu rodiny. Myslím, že to je maximum, co nám stačí ke štěstí,“ řekla Koukalová.

Tagy: