Král Karel III. musí do nemocnice kvůli nezhoubnému onemocnění. Hospitalizována byla i Kate

Britský král Karel III. bude hospitalizován kvůli léčbě nezhoubného zvětšení prostaty.

Královskou rodinu trápí zdraví

Král Karel III. se má tento týden dostavit do nemocnice kvůli léčbě zvětšené prostaty, informoval web BBC. V londýnské nemocnici se zotavuje i princezna Kate po blíže neupřesněné operaci v oblasti břicha, oznámil její tým z Kensingtonského paláce. Operace byla podle prohlášení plánovaná a úspěšná.

Buckinghamský palác uvedl, že králův stav není nijak vážný, pouze podstoupí „nápravný zákrok“. Veřejné akce 75letého panovníka tak budou kvůli krátkému období rekonvalescence odloženy, sdělil web BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Harry s Meghan před smrtí rozzuřili královnu. Takhle jsem ji ještě neviděl, líčil svědek

Oznámení přišlo krátce poté, co bylo zveřejněno, že princezna z Walesu též prodělala chirurgický zákrok. „Očekává se, že zůstane v nemocnici deset až 14 dní, než se vrátí domů, kde bude její rekonvalescence pokračovat. Na základě aktuálních lékařských doporučení není pravděpodobné, že by se před Velikonoci vrátila k veřejným povinnostem,“ uvádí komuniké.

V nemocnici je princezna od úterý, další podrobnosti o jejím zdravotním stavu její tým neuvedl. Agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaný zdroj z Kensingtonského paláce napsala, že rakovina důvodem hospitalizace není.

Dvaačtyřicetiletá Kate je manželkou prince Williama, dědice britského trůnu, s nímž má tři děti. Britští novináři uvádějí, že svůj program změnil i William, který nebude vykonávat oficiální povinnosti, dokud bude jeho žena hospitalizována.

„Kensingtonský palác bude poskytovat další zprávy o pokroku Její královské Výsosti, pouze když bude možné sdílet významné nové informace,“ dodává prohlášení královské rodiny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Princ Louis se opět ocitl v centru dění. Video z dobročinné akce rozesmálo celý internet

Tagy: