Harry s Meghan před smrtí rozzuřili královnu. Takhle jsem ji ještě neviděl, líčil svědek

Bývalá britská královna Alžběta II. byla rozzuřená, když vnuk princ Harry s manželkou Meghan Markleovou uvedli, že jim v roce 2021 dala požehnání k pojmenování dcery její přezdívkou. Odhalení přinesla připravovaná kniha autora Roberta Hardmana, jejíž úryvky má k dispozici britský deník Daily Mail.

Princ Harry a Meghan Markleová vybrali pro svou dceru jméno Lilibet, kterým byla v soukromí přezdívána královna Alžběta II. Vévoda s vévodkyní ze Sussexu veřejně ujistili, že by ji nepoužili, kdyby to britská panovnice nepodporovala.

ČTĚTE TAKÉ: Další výbušná kniha na obzoru? Vydá ji Meghan, na srdci toho má hodně, říká expertka

Manželé dokonce pověřili právní firmu, aby napsala provozovatelům zpravodajství a vydavatelům, že tvrzení o neudělení svolení k použitím jména, s kterým přišla například BBC, jsou nepravdivá a pomlouvačná.

A právě to mělo královnu Alžbětu II., která o rok později, 8. září 2022, zemřela, namíchnout. „Byla tak rozzuřená, jak jsem ji ještě nikdy neviděl,“ pronesl v připravované knize o panování Karla III. autora Roberta Hardmana, jíž má k dispozici britský deník Daily Mail, jeden ze zaměstnanců britského monarchy.

Lilibet byla Alžbětina přezdívka z dětství, připomněl web Page Six. Vznikla proto, že jako malá nedokázala správně vyslovit své jméno. Používali ji pouze Alžbětini rodiče, král Jiří VI. s královnou, její sestra princezna Margaret, Alžbětin manžel princ Philip a hrstka blízkých přátel.

Nová kniha odkrývá dosud neznámé detaily posledních okamžiků života královny Alžběty II. Informace autorovi poskytl sám tajemník panovnice a další blízcí spolupracovníci královské rodiny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Je důležité chránit planetu, vyzval král Karel III. od netradičního vánočního stromku

Tagy:
královna Alžběta princ Harry Meghan Markleová Meghan Markle královna Alžběta II. královská rodina Britská královská rodina Královna Alžběta Archie Mountbatten-Windsor Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová