Královská rodina o nemocné Kate: Camilla prolomila mlčení, Sarah poslala dojemný vzkaz

Britská královna Camilla drží transparent s nápisem: „Posíláme naši lásku Kate“.

Aktuální informace o rakovině princezny Kate

Britská královna Camilla poprvé promluvila o nemocné Kate. Princezna z Walesu před týdnem oznámila, že má rakovinu a podstupuje chemoterapii. Od té doby se Camilla ke smutné zprávě na veřejnosti nevyjádřila. Ve středu však příznivcům sdělila, že se Kate „drží“, píše BBC. Dojemný vzkaz princezně poslala Sarah Fergusonová, vévodkyně z Yorku.

Královna Camilla ve středu navštívila farmářský trh v centru anglického města Shrewsbury. Na veřejnosti se ukázala poprvé od doby, kdy museli lékaři hned dvakrát sdělit členům královské rodiny smutnou zprávu. Rakovinu totiž diagnostikovali i králi Karlu III.

ČTĚTE TAKÉ: Palác odpovídal na otazníky kolem rakoviny Kate: Typ, odhalení diagnózy i návrat k práci

Když se Camilla v Shrewsbury prodírala davem příznivců, jeden z nich se jí zeptal, jak se princezně daří. Odpověděla, že se „drží“, píše The Independent.

Zastavila se také u dvou dívek, které v ruce držely transparenty s nápisem: Posíláme naši lásku Kate. „Pošlu to Kate, bude nadšená,“ slíbila sestrám královna. „Je to opravdu milé, budu na to velmi opatrná a postarám se o to, aby se dozvěděla, od koho jsou,“ dodala malým fanynkám.

Překvapené dívky takovou reakci nečekaly. „Upřímně řečeno, mysleli jsme si, že je neuvidí. Řekla ale, že je určitě předá,“ svěřila se BBC jejich matka Lucy Watersonová.

Camilla nebyla jediná z princezniných blízkých, kdo o její diagnóze promluvil. Vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová jí dokonce prostřednictvím svého Instagramu poslala dojemný vzkaz: „Všechny mé myšlenky a modlitby směřují k princezně z Walesu, která zahajuje léčbu. Vím, že bude obklopena láskou své rodiny a každý se modlí, aby to dopadlo co nejlépe.“

Fergusonová už sice po rozvodu s princem Andrewem oficiálně do britské královské rodiny nepatří, k některým jejím členům má přesto stále blízko.

Vévodkyně sama bojuje s nemocí. Minulý rok jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. V lednu navíc onemocněla agresivní formou rakoviny kůže. „Jako někdo, kdo v posledních měsících bojuje s rakovinou, obdivuji, že o své diagnóze veřejně promluvila,“ vyzdvihla princeznu s tím, že tento krok významně přispěje ke zvýšení povědomí o zákeřné nemoci. „Doufám, že se jí teď dostane času, prostoru a soukromí k uzdravení,“ dodala Fergusonová.

Tagy:
Velká Británie zahraničí zprávy královská rodina Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Sarah Ferguson Kate Middleton Sarah Fergusonová