Kate a William se stěhují. Proč vymění londýnský palác za skromné sídlo na venkově?

Vévoda a vévodkyně z Cambridge se stěhují z Londýna, oznámil Kensingtonský palác. William s Kate chtějí dětem dopřát normální rodinný život. Zároveň chce být William, který je druhý v nástupnické linii, blíže královně Alžbětě II. Ta na něj v posledních letech deleguje stále více povinností. Informoval o tom web CNN.

Kensingtonský palác vymění vévoda s vévodkyní za mnohem menší sídlo. Z paláce v západním Londýně se rodina přestěhuje do Adelaide Cottage. Ta leží asi 10 minut chůze od hradu Windsor, kam se uchýlila královna Alžběta II. Rodina díky tomu bude nablízku nejen panovnici, ale také rodičům Kate, kteří v kraji také žijí.

Podle CNN se ke stěhování oblíbený královský pár rozhodl i kvůli dětem. Těm chce dopřát normální rodinný život. Navíc škola, do které George, Charlotte a Louis brzy nastoupí, se nachází v blízkosti Windsoru. Škola Lambrook je prestižní soukromé zařízení, školné je zhruba 200 tisíc korun za žáka na semestr. Absolventi často míří na prestižní střední školy, včetně Etonu, kam chodil i vévoda z Cambridge. Charlotte s Georgem čeká také změna jména.

Mimo Londýn pak budou mít i mnohem více soukromí a budou pod lepší ochranou vzhledem k přítomnosti královniných bodyguardů. Zdroj z královské rodiny řekl CNN, že stěhování umožní Williamovi a Kate být „aktivními rodiči v rušné škole“. „Chtějí být tak normální, jak jen to jde,“ dodal nejmenovaný zdroj.

A jejich nový domov? Adelaide Cottage byla postavena v roce 1831 pro manželku Williama IV. Adelaide. Má čtyři ložnice, což je na královskou rodinu relativně skromné. Dosavadní sídlo královských manželů, Kensingtonský palác, ale nadále zůstane hlavní residencí rodiny. William a Kate si ponechají také sídlo v Norfolku a prázdninovou chatu ve Skotsku.

Tagy: