Křik, nadávky a ostrá kritika. Rakušan čelil kotli v Sokolově, hosté se hádali i mezi sebou

Vít Rakušan během debaty v Sokolově

Rakušan vyrazil debatovat do Sokolova

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v pondělí znovu vyrazil na debatu se svými odpůrci. Tentokrát přišel do Městského domu kultury v Sokolově, kde si vyslechl ostrou kritiku. Vicepremiér a šéf STAN opět s chladnou hlavou odpovídal na nejrůznější otázky. Mnoho dotazů obecenstva se týkalo ostrých výpadů proti Ukrajině, další pak kauzy Dozimetr či policejního zásahu na filozofické fakultě. Došlo také na hádky mezi některými účastníky.

Kde máte mozek? Kam vyšuměla kauza Dozimetr? Kdy konečně odstoupíte? Zelenskyj je nacista, jste taky nacista? I tyto otázky – často podpořené různými dezinformacemi či konspiračními teoriemi – pokládali Rakušanovi čeští občané, kteří dorazili do kulturního domu v Sokolově.

Zejména příslušníci ukrajinského národu, který se již dva roky brání ruské agresi, byli často ostrým terčem kritiky místních obyvatel. Někteří účastníci poté, co položili otázku, nechtěli nechat ministra ani domluvit. Mnoho z nich na Rakušana pokřikovalo, vyzývalo vládu k demisi a pískalo, což odmítali další hosté, kteří na akci skutečně přišli se zájmem debatovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ano, Rakušan „má koule“. Cirkus v Karviné je ale spíš divadlem pro Pražáky

„Nepískejte na tu píšťalku. Sem lidi přišli diskutovat,“ umravňoval mladší muž jednu z žen. „Chtěl bych vás požádat, abyste byli slušní. Místo toho tady vyřváváte,“ přidal se další pán.

Diskuse byla velmi bohatá na nejrůznější témata. Účastníci podrobili kritice policejní zásah na filozofické fakultě, sionismus, covidové vakcíny, Green Deal i bezdrátová elektronická zařízení, která podle jednoho z hostů představují značnou hrozbu pro společnost.

Přesto lze konstatovat, že Rakušanova dvouhodinová návštěva kulturáku v Sokolově proběhla ve větším klidu než výjezd do karvinské pivnice před týdnem. Obzvlášť druhá hodina se nesla ve znamení poměrně klidné atmosféry a konstruktivních dotazů.

Tagy: