Jeho srdce bylo ihned rozdrceno. Zoufalá matka 19letého Pavla popsala detaily pádu letadla

Matce Janě, jejíž devatenáctiletý syn Pavel před pěti měsíci zemřel při letecké havárii na Slovensku, byly sděleny nové detaily z pozadí případu. Mladíkův skon byl prý rychlý a téměř vůbec netrpěl. Čtyřiačtyřicetiletá žena ze Senice v Trnavském kraji se s informacemi svěřila webu Nový Čas.

„Dnes mi byly popsány poslední vteřiny Pavlova tragického výletu, ze kterého se už nevrátil. Další hřebíček do mého zlomeného srdce, ale přeci jenom trochu uklidňující zpráva pro ty, kteří ho milovali. Potvrdili mi to tři kompetentní osoby. Pavel téměř vůbec netrpěl. Byla to setina vteřiny, kdy vydechl naposledy a jeho krásné srdce bylo rozdrceno,“ prozradila truchlící maminka Jana pro web Nový Čas.

ČTĚTE TAKÉ: Srážka tramvaje s chodcem v pražských Dejvicích. Osmileté dítě skončilo s vážnými zraněními

Poslední období prý pro ni bylo zničující. „Je to pět nejbolestivějších měsíců. Celé dny jsem sama v posteli, se slzami v očích a s myšlenkami na něho,“ doplnila.

K tragédii došlo minulý rok na začátku října. Devatenáctiletý hoch vyrazil za svým kamarádem, zkušeným instruktorem Jánem, na společný let. Stroj, s nímž vzlétli, se však nedlouho po startu zřítil poblíž města Senice.

Dvaapadesátiletý pilot a devatenáctiletý mladík zahynuli. Případ převzal Letecký a námořní vyšetřovací úřad, který důkladně prověřoval, co přesně se na palubě odehrálo. „Vyšetřování bylo z naší strany ukončeno. Nemáme zatím oficiální výsledky z pitvy, proto nebyla do dnešního dne vydaná závěrečná zpráva,“ uvedla Petra Poláčiková z ministerstva dopravy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Náraz a pak ohnivá exploze. V USA se zřítilo letadlo na dálnici, neštěstí zachytila kamera

Tagy: