Seniorku srazil do kolejiště, další lidi mlátil. Měl jsem špatnou náladu, hájil se muž z Ostravy

Šokující událost se odehrála na začátku dubna na tramvajové zastávce v Ostravě. Dvacetiletý agresivní muž zaútočil na každého, kdo se mu připletl do cesty. Na zastávce vrazil do chlapce a starší ženy, kterou shodil přímo do kolejiště. Poté ještě v amoku napadl staršího muže a ženu, která přistála obličejem na zemi. Na policii se později hájil, že měl nervy a špatnou náladu.

Lidé čekali na zastávce na tramvaj, když je náhle začal napadat mladý agresor. Nejprve vrazil do 16tého chlapce a následně i do 69leté ženy, která spadla na koleje. Na kolejišti ležela poměrně dlouho, měla tak velké štěstí, že zrovna nejela tramvaj. Mladík však pokračoval a v amoku napadl ještě 73letého muže a 53letou ženu, kterou shodil obličejem na chodník.

ČTĚTE TAKÉ: Ostravští policisté řešili netradiční incident. Zachraňovali důchodkyni uvězněnou ve vaně

„Během několika minut měl nepochopitelným způsobem napadat lidi, kteří chodili kolem něj. Vybíral si je náhodně. Svědkyně prvního napadení vše oznámila na tísňovou linku 158, policisté okamžitě vyjeli do ulic a začali pátrat po pachateli,“ popsala pro CNN Prima NEWS mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

Během půl hodiny prohledali policisté každý kout v okolí Svinovských mostů. Muže poznali díky přesnému popisu svědkyně, nasadili mu pouta a odvezli do policejní cely. „Policisté následně provedli zkoušku na alkohol, která byla s pozitivním výsledkem přes dvě promile alkoholu,“ popsala pro CNN Prima NEWS Michalíková.

Podle informací policie i přes razantnost útoků neutrpěl nikdo z napadených vážná zranění. Žena, která spadla do kolejiště, byla předána zdravotníkům, ale nebyla hospitalizována.

Při výslechu dvacetiletý muž řekl, že měl prostě špatnou náladu. Podobný důvod pro napadení nevinných lidí ale u soudu neobstojí. Na hlavní líčení si agresor počká ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Střelba, policejní honička a auto na střeše. Policie řeší na Slapech zamotaný případ

Tagy: