Ostravští policisté řešili netradiční incident: Zachraňovali důchodkyni uvězněnou ve vaně

Ilustrační foto

Strážníci zachraňují seniory uváznuté ve vaně

Uvězněná ve své vlastní vaně skončila 79letá žena z Ostravy. Není ale zdaleka první a bohužel nejspíš ani poslední. S podobnými případy se záchranáři a strážníci občas setkávají a nikdy není na místě situaci podceňovat. Jeden senior například strávil ve vaně nedobrovolně dlouhé tři dny, než mu sousedka přivolala pomoc. Byl podchlazený a vyčerpaný.

Horká vana je sice příjemná, ale pro důchodce se může stát velmi nepříjemnou pastí. Žena, která se stala nedobrovolným vězněm své vlastní vany, volala o pomoc opravdu dlouho, než ji uslyšel soused a přivolal strážníky.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Frýdlantu nad Ostravicí hořela pila, hasiči evakuovali nákupní centrum. Okolí zahalil dým

Ve Frýdlantu nad Ostravicí zachránili policisté také 92letou seniorku. Schopná mluvit byla až druhý den. „Upadla ve vaně a dlouhých 15 hodin čekala na pomoc,“ uvedla policejní mluvčí z Frýdku-Mýstku Kateřina Kubzová pro CNN Prima NEWS.

V Ostravě strávil 67letý muž ve vaně dokonce tři dny. Už ani nedokázal volat o pomoc. Sousedce začalo vrtat hlavou, proč nevychází z bytu. „Zvonila jsem, bouchala na dveře, pak jsem i klepala na okno a nic se nedělo,“ uvedla sousedka pro CNN Prima NEWS. Když policisté muže nalezli, byl podchlazený, vyčerpaný a nekomunikoval.

Mladému a zdravému člověku se to může zdát skoro až nepochopitelné, že někdo může uvíznout ve vaně. Seniorům se to ale stává poměrně často. Ergoterapeuti doporučují madla, protiskluzovou podložku nebo nástavec na vanu.

Pocit bezmoci a studu kvůli tomu, že vás cizí člověk uvidí nahého nebo nahou, není nic příjemného. Nezbývá než si koupel odpustit a raději si dát horkou sprchu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Další rána pro rodinu z Karvinska: Po požáru přišla demolice. Terapie šokem, běduje majitel

Tagy:
důchodci policie Ostrava vana okres Karviná Frýdlant nad Ostravicí