Řidič na Náchodsku najel do chodců. Mezi osmi zraněnými jsou tři děti, zasahoval vrtulník

V Polici nad Metují najelo auto do skupiny lidí, mezi osmi zraněnými jsou tři děti (9. 4. 2024).

Osobní auto srazilo skupinu lidí

V Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem v úterý odpoledne osobní auto srazilo několik lidí. Zranění utrpělo pět dospělých včetně řidiče a tři děti, uvedli policisté na sociální síti X. Do lékařských zařízení bylo přepraveno sedm zraněných včetně dvou dětí, jedno z nich dopravil do nemocnice vrtulník, potvrdila mluvčí královéhradeckých záchranářů Lucie Hanušová. Řidič měl zřejmě zdravotní indispozici, nehodu si nepamatoval, uvedl starosta Jiří Škop, podle něhož nešlo o úmysl.

Nehoda se stala v úterý před čtvrtou odpoledne. „Transportovali jsme a ošetřili celkem sedm lidí, nikdo nebyl v přímém ohrožení života. Jednoho zraněného přepravil do nemocnice vrtulník, ostatní do lékařských zařízení pozemní posádky,“ uvedla Hanušová. Auto mělo podle mluvčí krajských hasičů Martiny Götzové narazit do fronty lidí čekajících na zmrzlinu.

ČTĚTE TAKÉ: Opilý řidič smetl muže na zastávce v Brně. Chtěl ujet, hlídka musela tasit zbraň, ukazuje video

„Krátce před 16. hodinou došlo na parkovišti u obchodu Penny v Polici nad Metují ke střetu osobního auta s chodci. Osm osob včetně řidiče utrpělo zranění, z toho tři děti,“ informovali policisté na síti X s tím, že zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Případ nyní vyšetřuje policie.

Za jinou nehodou stála nevhodná obuv

Z posledních let je známý například případ autobusu, který v červnu 2020 na slánském autobusovém nádraží narazil do zastávky, u níž stáli lidé. Jeho řidič měl na nohou nevhodnou obuv, domácí pantofle. Zemřel žák první třídy, který s dalšími dětmi seděl na obrubníku, další tři lidé utrpěli zranění. Šoféra soudy potrestaly podmínkou a zákazem řízení.

Loni v únoru najelo v Praze v Jugoslávské ulici u tramvajové zastávky osobní vozidlo na chodník a srazilo chodce a poté narazilo do budovy. Záchranáři ošetřili pět zraněných: dva z vozu a tři chodce, všichni byli mimo ohrožení života. Podle policie řidič pravděpodobně havaroval vlivem zdravotní komplikace.

V březnu 2021 najela dodávka do tramvajové zastávky Vojenská nemocnice v Praze 6, kde srazila několik lidí. Záchranáři ošetřili šest lidí, z toho dva vážně zranění skončili v nedaleké Ústřední vojenské nemocnici. Padesátiletý řidič dodávky měl zřejmě těsně před nehodou zdravotní problémy, podle předběžných informací ztratil vědomí, vážně se nezranil.

O měsíc později najelo auto v Mladé Boleslavi před jednou z bran automobilky Škoda Auto ve vysoké rychlosti do lidí. Tři lidé byli zraněni, z toho jedna žena vážně. Řidiče vozu zadržela policie, pravděpodobnou příčinou byla podle policistů jeho zdravotní indispozice.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Rusku spadl most na železniční trať vedoucí do Běloruska. Spojení obou zemí se zkomplikovalo

Tagy: