Tragédie na východě Slovenska: Tři mladé dívky nepřežily srážku s autobusem, další jsou zranění

Při nehodě ve Spišském Podhradí zemřely dvě osoby nízkého věku.

Na východě Slovenska zemřely dvě dívky po nárazu autobusu

Autobus ve Spišském Podhradí na východě Slovenska srazil několik mladých lidí, kteří mířili na náboženské setkání. Vozidlo se mělo kvůli nezatažené brzdě rozjet a střetnout se se skupinou. Podle slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka zemřely při nehodě tři dívky a jedna je v ohrožení života. Webu Nový Čas napsal, že o život přišly dívky ve věku 17 a 18 let, informaci o věku třetí mladistvé neuvádí. Jednou z nich by podle informací Topky.sk měla být dcera primátora města Stará Ľubovňa. Soustrast pozůstalým vyjádřila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, informoval zpravodajský web TA3. Lítost nad ztrátou životů vyjádřil i spišský biskup František Trstenský.

Tři dívky zahynuly a jedna další bojuje o život v nemocnici, sdělil novinářům na místě tragédie Eštok, který tak upřesnil původní informaci záchranářů o dvou mrtvých. Podle resortu vnitra autobus srazil deset lidí. O dopravní nehodě informoval jako první záchranářský sbor, následně zveřejnili další informace policisté z Prešovského kraje na facebookovém účtu.

Doplnenie informácí: Dve obete tragickej nehody, ktoré podľahli zraneniam na mieste nehody boli vo veku 17 a 18 rokov....

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Saturday, April 6, 2024

ČTĚTE TAKÉ: Populární DJ rozpůlil sportovní vůz o svodidla. Jel rychlostí 200 km/h, uvnitř měl milenku

Obětmi nehody měly být podle webu Nový Čas sedmnáctiletá a osmnáctiletá dívka, informace o zmíněné třetí neuvádí. Mluvčí krajské policie v Prešově Jana Ligdayová upřesnila, že mladí lidé vystupovali z autobusu a stáli před ním, když se vozidlo z neznámých příčin rozjelo. Podle informací webu noviny.sk řidič nezatáhl ruční brzdu. Obě dívky podlehly zraněním na místě.

Jednou z obětí by měla být také sedmnáctiletá dcera primátora města Stará Ľubovňa, píšou Topky.sk. Médiu to potvrdil starosta města Partizánské Jozef Božík. „Jednou z obětí je dcera mého kolegy, primátora Starej Ľubovně Luboše. Je mi to velmi líto. Dovolte mi, abych rodinám vyjádřil upřímnou soustrast,“ řekl.

„Zásah stále probíhá, počty pacientů se ještě mohou změnit,“ uvedla na začátku zásahu záchranná služba. Záchranáři na místo vyslali čtyři sanitky a dva vrtulníky, zasahují také hasiči a policie, podle které se nehoda stala na silnici u Spišské Kapituly.

Posádka vyslaného vrtulníku záchranářů si do péče převzala vážně zraněnou sedmnáctiletou účastnici nehody. „Vzhledem k zástavě srdce museli zdravotníci okamžitě zahájit rozšířenou resuscitaci. Po obnovení srdeční činnosti byla pacientka v kritickém stavu transportována do nejbližší nemocnice ve Spišské Nové Vsi,“ uvedli pro web topky.sk záchranáři. Druhá posádka převezla k ošetření šestnáctileté děvče s vážnými poraněními.

Upřímnou soustrast pozůstalým obětí vyjádřila i slovenská prezidentka Čaputová. „Je mi to nesmírně líto a myslím na všechny, kterých se to týká,“ řekla novinářům poté, co odvolila v sobotním druhém kole slovenských prezidentských voleb.

„Toto velké neštěstí mě opravdu zasáhlo. Celou akci a program jsme zrušili,“ uvedl biskup Trstenský.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chaos a lidé skákající přes palubu, popsal cestující nehodu trajektu v Thajsku

Tagy: