Martin R. měl loupit i znásilňovat. Policisté ho našli mrtvého, už vědí, co se stalo

Nebezpečného pachatele našli mrtvého.

Nebezpečného pachatele našli mrtvého

Mrtvým mužem, kterého policie nalezla na konci srpna v lese na Rychnovsku, byl hledaný čtyřicátník podezřelý z loupeže, znásilnění, nedovoleného ozbrojování a omezování osobní svobody. Přečinů se podle policie dopustil dvakrát, a to pod pohrůžkou použití nelegálně držené střelné zbraně. Následně se sám zastřelil. Jeho totožnost nyní potvrdili znalci.

První čin muž podle policie spáchal v polovině srpna v Deštném v Orlických horách, druhý o několik dní později u Třebechovic v okrese Hradec Králové. „Jelikož v případech figurují mladistvé osoby, nebudeme k jednotlivým skutkům poskytovat bližší informace,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Policie po Martinu R. na konci srpna pátrala několik dní. Do akce byl zapojen vrtulník a zásahové jednotky. Muž měl být totiž ozbrojený a nebezpečný. Policisté prověřovali desítky oznámení, kde by se mohl skrývat, ale žádné z nich se nepotvrdilo.

Po Martinu R. jako by se slehla zem. Policie jej našla mrtvého 29. srpna večer v lese mezi Deštným v Orlických horách a Dobrým na Rychnovsku. Už tehdy předpokládala, že jde o hledaného muže. S definitivním potvrzením jeho totožnosti čekala na výsledky znaleckých zkoumání.

Teď už mají detektivové jasno. „Znalecké zkoumání kriminalistického ústavu potvrdilo totožnost čtyřicetiletého muže, po kterém jsme v srpnu pátrali. Následně jsme po několika dnech našli jeho tělo v lese. Muž měl mít na svědomí dva zločiny, loupež a znásilnění a dva přečiny – omezování osobní svobody a nedovoleného ozbrojování,“ doplnila mluvčí. Muž se zastřelil sám.

Policie oba případy v nejbližších dnech odloží, protože nelze stíhat osobu zemřelou. Pokud by muž zůstal naživu, hrozilo by mu až deset let vězení.

Tagy: