Krvavá svatba ve Francii: Na oslavu vtrhli maskovaní střelci, do hostů pálili brokovnicemi

Svatba ve francouzském městě Thionville se v neděli proměnila v krvavou noční můru. Oslavu, na kterou přišla asi stovka hostů, přepadli maskovaní ozbrojenci, kteří začali po lidech pálit brokovnicemi a jinými zbraněmi. Při střelbě přišel o život jeden muž, další tři bojují o život, informují francouzská média. Motivem mělo být vyřizování účtů kvůli prodeji drog.

Oslavy turecké svatby přerušili v neděli kolem jedné hodiny ráno tři ozbrojení muži. Útočníci vtrhli do haly a zahájili palbu na hosty. Salva nejméně patnácti výstřelů vážně zranila čtyři lidi. Střelbě podlehl 34letý Tolga Kaya, který zemřel při převozu do nemocnice. Další tři oběti střelby bojují o život, lehce zraněni byli další dva hosté, mezi nimi i těhotná žena, píše deník Le Républicain Lorrain.

ČTĚTE TAKÉ: První kolo voleb ve Francii vyhraje krajní pravice. Le Penová získá odhadem až třetinu hlasů

„Když se střílelo, myslel jsem, že to jsou petardy nebo ohňostroj pro nevěstu a ženicha,“ popsal pro Le Républicain Lorrain manažer prostoru, kde se svatba konala. Brzy ale pochopil, že jde o něco jiného. „Když jsem viděl běžet lidi k nouzovým východům, pochopil jsem. Všechno se stalo tak rychle. Bylo to hrozné a velmi násilné. V místnosti byly malé děti. Někteří se schovali na záchodech, jiní na pokoji. Lidé se báli,“ popsal děsivé chvíle manažer. Doplnil, že na místě byl tým, který se staral o bezpečnost, nikdo z nich ale nebyl ozbrojen.

Pachatelé po příjezdu záchranné služby utekli. Vyšetřováním bylo pověřeno Ředitelství pro odhalování organizovaného a specializovaného zločinu (DCOS), případ řeší jako vraždu a pokus o vraždu organizovaným gangem, informuje rádio RTL.

Podle AFP byli útočníci tři a řidič je přivezl pravděpodobně ve vozu BMW. Není však jasné, odkud vozidlo pochází, město Thionville se totiž nachází jen kousek od hranic s Lucemburskem, Německem a Belgií.

V současné době policie analyzuje videa z místa činu. Domnívá se, že motivem bylo vyřizování účtů kvůli obchodu s drogami. „Svatba jako taková nebyla cílem, cílem byli lidé, kteří byli na svatbě,“ popsal pro AFP nejmenovaný policejní zdroj.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vlci potrhali ženu na safari u Paříže, podala stížnost. Běžela, kam neměla, hájí se vedení

Tagy: