Sedm na jednoho. Fotbaloví chuligáni si v Praze vyřizovali spory, zapojili se i MMA zápasníci

Chuligán (Ilustrační foto)

Pražská policie zadržela osm mužů kvůli násilným incidentům

Pražská policie zadržela osm mužů v souvislosti se dvěma násilnými incidenty mezi radikálními fotbalovými fanoušky. Oba útoky byly surové a na oběti zaútočili i profesionální zápasníci MMA a boxu. Motivem byly neshody mezi příznivci téhož fotbalového klubu.

Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie se zabývali dvěma případy fyzického násilí, které měly souvislost s radikálními fotbalovými fanoušky. „V rámci dvou případů zadrželi osm mužů, kteří postupně zaútočili na dva poškozené. V jednom případě jich bylo sedm na jednoho,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk na webu.

ČTĚTE TAKÉ: Zoofilní matku viní z oběšení svých dvou dětí na vodítku, hrozí jí trest smrti. Syn se jí zřekl

První případ se odehrál na začátku prosince minulého roku, kdy dva agresoři vtrhli do kanceláře ve Vršovicích a napadli muže, který se v tu dobu nacházel v práci. „Přišli k němu a začali ho bít. K útoku použili úderové rukavice, které slouží ke způsobení závažnějších zranění,“ popsal Daněk.

Oběť utrpěla zlomeninu nosu a ruky a musela být hospitalizována. Útočníci byli následně zadrženi a obviněni z nebezpečného vyhrožování a loupeže. V případě odsouzení jim hrozí až deset let vězení. Jeden z mužů byl stíhán vazebně.

Sedm na jednoho

Druhý případ, ještě dramatičtější, se odehrál před nákupním centrem v Praze 8, kde sedm mužů napadlo jednoho. „Mezi útočníky bylo opět několik profesionálních zápasníků MMA nebo boxu, včetně jednoho, který útočil i v prvním případě,“ poznamenal policejní mluvčí. Převaha byla obrovská, takže oběť neměla žádnou šanci na obranu a utrpěla vážná zranění.

VIDEO: Útok před nákupním domem v Praze 8

„Všechny tyto útočníky výše zmiňovaní kriminalisté dopadli a sdělili jim obvinění pro trestné činy výtržnictví a těžké ublížení na zdraví,“ dodal Daněk.

Motivem obou útoků byly podle policie neshody mezi radikálním fanouškovským jádrem stejného fotbalového klubu. Kriminalisté již podali návrhy na obžalobu na státní zastupitelství.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální útok mladého Ukrajince v nemocnici v Litoměřicích. Soud vyslechl svědky činu

Tagy:
zranění policie Praha 8 krimi fotbalový klub napadení fotbal sport Praha Jan Daněk trestná činnost Ublížení na zdraví trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva Vršovice