Brutální útok mladého Ukrajince v nemocnici v Litoměřicích. Soud vyslechl svědky činu

Soud v Litoměřicích vyslechl svědky brutálního útoku v nemocnici.

Soud v Litoměřicích vyslechl svědky brutálního útoku v nemocnici

Soud v Litoměřicích v úterý vyslechl svědky brutálního útoku mladého Ukrajince. Ten v tamní nemocnici zmlátil zdravotní sestřičku a lékařku. V jednací síni se v úterý na žádost obžalovaného přehrávaly také záběry přímo z napadení.

Na prosinec roku 2021 personál litoměřické nemocnice jen tak nezapomene. Záchranáři přivezli na pohotovost zdrogovaného Ukrajince Yevhena V., který zmateně skákal na jedoucí auta. Namísto pokory a respektu ale sestřičku s lékařkou surově napadl. „Dostala jsem několik ran do oblasti hlavy a obličeje. Poté, co se mi podařilo uniknout z místnosti, mě tento muž odhodil na lavice v čekárně,“ vypověděla napadená lékařka u soudu. Vážná zranění utrpěla také zdravotní sestřička. Třiadvacetiletý cizinec jí mlátil hlavou o radiátor a vytrhnul jí i kus vlasů.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrogovaný Ukrajinec zmlátil lékařku a sestřičku v Litoměřicích. Soud ho vyslechl přes video

K soudu v úterý dorazili také pacienti, kteří v době útoku seděli v čekárně. Právě ti před příjezdem policie agresivního Ukrajince zpacifikovali. „Paní zůstala ležet u těch sedaček, a když se k ní ohejbal, tak jsem se rozběhnul a srazil jsem ho na zem, povalil a zalehl a držel jsem ho,“ popsal jeden ze svědků. „Bylo vidět, jak pán drží sestřičku nebo doktorku a mlátí ji. Držel ji za vlasy, neměla možnost se bránit. Pánovi se podařilo ho dostat na zem a ještě s jedním jsme ho zalehli,“ doplnil další pacient.

V době útoku byl obžalovaný cizinec pod vlivem marihuany a alkoholu. Měl prý špatný den v práci a byl ve stresu. Podle znalců ale trpí duševním onemocněním a v kombinaci s drogami je nebezpečný pro společnost. „Pak jsme ho drželi ještě asi dalších 10 minut, než přijela policie, která si ho převzala. I s tou se chtěl prát. Jen křičel jako zvíře,“ doplnil pacient.

Litoměřický soud vyslýchá cizince prostřednictvím videokonference přímo z Ukrajiny, kam kvůli končícímu vízu po útoku odjel. Pracuje jako dělník a udržuje prý už zdravý způsob života. Celý průběh hlavního líčení překládá česko-ukrajinská tlumočnice. „Chtěl bych se omluvit za to, co jsem učinil. Fakticky si na nic nevzpomínám, byl jsem ve stavu nepříčetnosti,“ popsal obžalovaný.

Mladému Ukrajinci kromě vyhoštění a podmíněného trestu navrhují znalci ochranné léčení v psychiatrické nemocnici. Rozsudek by měl padnout už příští měsíc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily případu vraždy 19leté dívky v Praze: Policie zná možný motiv, muž se částečně přiznal

Tagy: