Hrůza v letadle: Lidem bublala krev z uší a nosů a praskaly bubínky. Cestující popsali chaos

Kvůli přetlaku v kabině několika pasažérům praskly ušní bubínky, krev jim tekla také z nosu. Letadlo se kvůli tomu muselo otočit a nouzově přistát zpátky v Salt Lake City v Utahu, kde byla minimálně deseti cestujícím poskytnuta lékařská pomoc.

Pasažérka popisuje problémy letu společnosti Delta

Děsivý krvavý zážitek zažili v neděli cestující americké aerolinky Delta z Utahu do Oregonu. Kvůli přetlaku v kabině několika pasažérům praskly ušní bubínky, krev jim tekla také z nosu. Letadlo se kvůli tomu muselo otočit a nouzově přistát zpátky v Salt Lake City v Utahu, kde byla minimálně deseti cestujícím poskytnuta lékařská pomoc. Informuje o tom americká CNN.

„Sáhla jsem si na ucho a když jsem stáhla ruku zpět, byla na ní krev,“ popsala pro CNN jedna z cestujících Jaci Purserová. Pod tlakem v letadle jí po bodavé bolesti prasklo v uchu a pak z něj bublala krev. Purserová, která byla na služební cestě, uvedla, že její kolegové i další cestující zaznamenali podobné problémy včetně bolesti hlavy.

ČTĚTE TAKÉ: Bůh chce, abych byl prezidentem a chránil zemi, myslí si Trump o atentátu. Hlaveň jsme viděli v křoví, tvrdí

Chaos v letadle popsala také Caryn Allenová. „Když jsem se podívala na řadu za sebou, lidé se zrovna snažili pomoci pánovi, kterému velmi krvácelo z nosu,“ uvedla Allenová pro televizi KSL. Dodala, že při pohledu na manžela viděla, jak si bolestivě tiskne ruce na uších.

Let Delta 1203 přepravoval 140 cestujících. Boeing 737-900 byl nucen se vrátit do své odletové destinace v Salt Lake City poté, co „letadlo nebylo schopno vyrovnat tlak ve výšce tří kilometrů,“ potvrdil mluvčí letecké společnosti pro magazín PEOPLE. Během incidentu se prý „nespustily kyslíkové masky“.

Podle letecké společnosti potřebovalo lékařské ošetření nejméně deset cestujících. „Upřímně se omlouváme našim zákazníkům za jejich zkušenost s letem 1203 z 15. září,“ cituje CNN prohlášení Delty. „Posádka letadla se řídila postupy a vrátila se do Salt Lake City, kde naše týmy na zemi poskytly našim zákazníkům pomoc,“ stálo v prohlášení.

Cestující byli přebookováni na jiný let a technici opravili problém s přetlakováním letadla, které se do provozu vrátilo hned následující den, uvedla letecká společnost podle AP. Federální úřad pro letectví konstatoval, že se celým případem bude zabývat, vyšetřování zatím probíhá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zkáza ponorky Titan. V případu jsou stále nezodpovězené otázky kolem materiálu i certifikace

Tagy: