Krysy snědly půl tuny zabaveného konopí. Vůbec se nebojí policistů, konstatoval soud

V indickém státě Uttarpradéš mají problém s krysami. Soud ve městě Mathura uvedl, že mu policie nemůže předat důkazní materiál v podobě konopí, protože ho měli hlodavci ve skladech příslušníků zákona sežrat. V celé lokalitě údajně spořádali přes půl tuny konopí.

Indická policie drží ve skladech stovky kilogramů konopí, které zabavila drogovým dealerům. Jenže zásobárny čelí útoku krys. Že to je pořádný problém, vyšlo najevo ve chvíli, kdy soud ve městě Mathura požádal policisty, aby dodali zabavené rostliny coby důkazní materiál. Muži zákona v tu chvíli zjistili, že jim předmět doličný zřejmě sežraly krysy.

Ve zmíněném případu mělo jít asi o 200 kilogramů konopí. Americká CNN ovšem s odkazem na indickou prokuraturu informovala, že po celé Mathuře měly krysy sníst nebo znehodnotit přes 700 kilogramů konopí.

„Krysy jsou malá zvířátka, vůbec se policie nebojí,“ poznamenal zjevně shovívavý soud. „Téměř na každé policejní stanici jsou krysy. Je proto zapotřebí provést nezbytná opatření k ochraně zabaveného konopí,“ uvádí soudní dokumenty.

Krysy, nebo déšť?

Podle CNN ale není jasné, jestli to s údajně sežraným konopím nebylo trochu jinak. Teoreticky je totiž možné, že na krysy se zničení rostlin pouze svedlo.

Policejní superintendent Martand Prakash Singh pro CNN sdělil, že konopí, které figurovalo ve zmíněném případu, nezničily krysy, ale voda.

„Ve zprávě předložené soudu nebyla žádná zmínka o krysách. Policie pouze zmínila, že zabavené konopí bylo zničené deštěm a záplavami,“ pronesl policista.

Tagy: