Kubičko: Novotného omluva působí bulvárním dojmem. Na členství v ODS mu nezáleží

Radko Kubičko v pořadu 360° na CNN Prima NEWS

Komentátoři Kubičko a Stoniš o Pavlu Novotném

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) je velmi schopný manipulátor, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Českého rozhlasu Radko Kubičko. Podle něj působí Novotného omluva za jeho výroky bulvárním dojmem a na členství v ODS mu nezáleží.

Výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) z poslední doby jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím v ODS, konstatovalo v úterý předsednictvo občanských demokratů. „Pavel Novotný opravdu poškozuje stranu tím, že se k ní hlásí. Není vůbec překvapením, že se od toho ODS musela distancovat, protože některé ty výroky byly opravdu za hranou,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Českého rozhlasu Radko Kubičko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Výrok Nerudové o komunistech u soudu? Valeš by to uvítal. Ať rozhodne, kde je hranice, míní

Kauzu odstartovalo vyjádření Novotného o zdravotním stavu Anny Slováčkové, dcery Felixe Slováčka, která bojuje s rakovinou. „Za chyby se platí. To, co jsem předvedl, je neodpustitelné. Jestli je to na vyhazov ze strany, od toho máme výkonnou radu. Bude mi to líto. Ale zasloužím si to a život půjde dál,“ komentoval vyjádření předsednictva Novotný na sociální síti X.

Podle Kubička Novotný ví, jaké důsledky mohou jeho výroky mít. „Někdy to tak z jeho výroků vypadá, ale je velice inteligentní, není to žádný hlupák. Je to člověk, který pracoval v bulvárních médiích, ví, že některé věci vzbudí pozornost,“ popsal Kubičko a starostu Řeporyjí označil za velmi schopného mediálního manipulátora. „Koneckonců i ta jeho omluva působí také trošku bulvárním dojmem, že chce vzbudit spíše pozornost, než že je to upřímná omluva. Já myslím, že na členství v ODS už mu nějak zvlášť nezáleží, protože tam tu kariéru vlastně neudělal,“ dodal komentátor.

Závěr předsednictva ODS byl očekávatelný i podle šéfredaktora webu Deník TO Marka Stoniše. „Pohár trpělivosti vedení ODS s Pavlem Novotným musel jednou přetéct. A přestože byl mnohokrát varován, aby se mírnil ve svých výrocích a vyjádřeních na sociálních sítích, pokračoval dál, takže čekat se to určitě dalo,“ sdělil Stoniš.

Tagy: