Kubo, prober se. Pavel Novotný a internet si střílí z vládní kampaně na TikToku

Vládní kampaň na sociální síti TikTok na podporu očkování proti koronaviru se ještě ani pořádně nerozjela a už se stala terčem nejrůznějších vtípků na internetu. Do influencera Jakuba Gulaba se obul také řeporyjský starosta Pavel Novotný, šoufky si z projektu tropila také Městská policie Pardubice. Gulab se Šulcovou nakonec akci odpískali.

„Kubo, prober se z diskotéky, ty k**ote. To už ti mám právo kázat o pokoře já,“ začíná komentář řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) pod tweetem studenta Jakuba Gulaba, který spolu s Annou Šulcovou získal 500 tisíc korun na vytváření videí na sociální síti TikTok, jimiž měli podpořit očkování proti koronaviru. Novotný pokračuje svým osobitým stylem a na závěr přeje „pěkný večer z Řeporyjí“.

Celý projekt se stal terčem posměšných narážek a nejrůznějších vtípků, jejichž základem je fotografie dvojice influencerů s ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO). Lidé na sociálních sítích nejčastěji kroutí hlavou nad tím, že vláda byla ochotna něco podobného podpořit půlmilionem korun, přičemž zdravotnický personál denně bojuje v nemocnicích o stovky životů pacientů s těžkým průběhem covidu.

K žertování na účet vlády, Gulaba i Šulcové se připojila například i Městská policie Pardubice, která na Twitteru připomněla, že od půlnoci z pátku na sobotu platí přísnější protiepidemická opatření. „Nejvíc nás zaujalo omezení provozu lanovek a lyžařských vleků. S tím by totiž zrovna u nás nemusel být problém,“ píší strážníci na sociální síť. A vzápětí dodávají: „Chtěli jsme jen říct, že krom kontrol vleků a lanovek u nás neplánujeme ani TikTok. To první tu nemáme a na to druhé nemáme…“

Neunesli kritiku

Dvojice mladých influencerů nakonec kritiku (a zřejmě ani sérii žertů) neustála a rozhodla se kampaň pod hlavičkou Úřadu vlády nedělat. „Moc mě mrzí, jak se k tomu lidé postavili, a tak to nyní po negativních ohlasech odmítneme a peníze na nákup reklamního prostoru nebudou využity,“ napsala na sociální sítě Šulcová.

Lidé na Twitteru Gulabovi připomněli také jeho starší tweety, ve kterých tvrdě kritizoval Andreje Babiše nebo Jaromíra Jágra za návštěvu Číny, kam před necelými dvěma lety zavítal s prezidentem republiky Milošem Zemanem.

Tagy: