Kůň vyhrál dostih s dlouholetou tradicí. Trenér ho za odměnu vzal na pivo do irské hospody

Za vyhraný dostih dostal kůň pivo.

Kůň si zašel na pivo

Kuriózní podívaná čekala na hosty jedné z irských hospod. Na pivo tam dorazil dostihový kůň. Za vyhraný dostih s dlouholetou tradicí ho na něj pozval jeho trenér. Výhrou si totiž vydělal 2,7 milionu korun.

American Grand National je překážkový dostih s tradicí delší než 120 let. A poslední vítěz? Hewick, kůň který přiletěl z Irska, podíval se na dráhu a vyhrál. A to takovým způsobem, že se to jeho trenér John „Žralok“ Hanlon rozhodl pořádně oslavit. Po návratu zpoza oceánu vzal Hewicka na pintu irského piva, vždyť právě díky němu si připsal výhru v přepočtu 2,7 milionu korun.

„Dělá se to, když kůň vyhraje nějaký velký dostih. Potom jsou různé oslavy. Většinou si ale jen dělají srandu pro veřejnost,“ popsal obvyklé oslavy nejmladší rovinový šampion ČR David Liška.

Kůň obklopený svými fanoušky si s pivem věděl rady a pustil se do něj jako správný štamgast. To vyvolalo na internetu řadu reakcí. „Bar přesně pro mě,“ napsal jeden z uživatelů. „Tolik důvodů, proč milovat Irsko,“ dodal další.

Nejmladší český rovinový šampion označil podobnou párty, které by se zúčastnil i kůň, za výjimečný počin. „Normálně se to neděje, protože kůň má režim. Ráno snídaně, v poledne oběd, večer večeře a takhle jedou vlastně furt sedm dní v týdnu,“ sdělil Liška.

Kouč John Hanlon koupil Hewicka v přepočtu za 22 tisíc korun. A jen v posledních třech dostizích mu překážkový šampion vydělal více než sedm milionů korun.

Tagy: