Kupka a Havlíček překvapili vzájemnou chválou. Významně jste posunuli dopravu, uznal ministr

ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO)

360° (2)

Každý příčetný ministr dopravy musí navazovat na to, co se udělalo před ním, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Svého předchůdce Karla Havlíčka (ANO) pochválil, že přispěl k výstavbě dálnic.

Pro českou společnost je důležité, že tu v letošním roce budou pozitivní věci, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ministr Kupka. To potěšilo i jeho předchůdce a současného místopředsedu Poslanecké sněmovny Karla Havlíčka. „Nemáte zač,“ reagoval Havlíček. Kupka ale jeho podíl uznal. „Nemám problém vám v tomto směru poděkovat,“ řekl Kupka s tím, že každý příčetný ministr dopravy musí přece navazovat na to, co se udělalo před ním. „Bude hodnocen nejenom podle toho, jak udrží výši investic do dopravy, ale zároveň jak se dokáže třeba vypořádat s dlouhodobými problémy,“ popsal Kupka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lepší než drátem do oka, hodnotí pomoc vlády experti. Poukázali na dopingový problém dotací

Svému předchůdci ale vytkl, jakým způsobem se nepamatovalo na klíčové investice do budoucna. „Férově ale musím přiznat, že nebyla připravená varianta na financování většího objemu dopravních staveb, které Česká republika potřebuje. Ale nechci kritizovat to, že se opravdu významně podařilo posunout přípravu staveb,“ řekl Kupka. „Děkuji, že jste uznal, že dneska vlastně budete stříhat pásky na tom, co my jsme připravili,“ reagoval Havlíček a podotkl, že to říká v dobrém slova smyslu.

Jaký výhled mají Karel Havlíček a Martin Kupka na rok 2024 a jaké očekávají například ceny energií, se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Tagy: