Kuriózní záběry z Brna: Řidička si šla nakoupit, mezitím jí odjelo auto

Kuriózní dopravní situace se stala v brněnské Provazníkově ulici. Řidička tam nejenže zastavila na zákazu stání, ale při parkování navíc zapomněla zatáhnout ruční brzdu. Krátce poté, co vystoupila, se její auto samovolně rozjelo přímo do křižovatky a elegantně zaparkovalo na protějším chodníku. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Policisté teď sdílí video s nehodou na sociálních sítích a prosí řidiče, aby byli obezřetnější.

K incidentu došlo v pátek krátce po 13. hodině. „Řidička osobního auta v rozporu s předpisy zaparkovala na vodorovném dopravním značení. Z vozu vystoupila a odešla si něco zařídit. Bohužel ale zapomněla automobil zajistit proti pohybu. Za pár chvil se tak nikým neřízené vozidlo samo vydalo na cestu,“ uvedla policie na Facebooku.

Na přechodu pro chodce přitom minulo skupinku se psem a kočárkem. „Bez úhony naštěstí vyváznul i procházející muž, který nebezpečnou situaci pravděpodobně kvůli sledování mobilu ani nezaznamenal,“ popsali strážci zákona.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická oslava v Budějovicích: Rodiče byli na diskotéce, opuštěné miminko se udusilo

Cesta rušnou křižovatkou naštěstí skončila bez karambolu, přičemž neřízené auto elegantně zaparkovalo na protějším chodníku. „Přivolaná hlídka vyhledala řidičku v nedaleké provozovně a její roztržitost na místě ohodnotila blokovou pokutou. Při odchodu od svého vozidla jej nezapomínejte zabezpečit proti pohybu,“ prosí policisté.

Tagy: