Kvůli nové skladbě jsem prodal auto. Několikrát jsem plakal, přiznal Drahokoupil

Zpěvák Vojtěch Drahokoupil ve vysílání CNN Prima NEWS přiblížil, co stojí za jeho novou písní.

Rozhovor s Vojtěchem Drahokoupilem

Již 9. září má premiéru videoklip a píseň Co víc si přát od českého zpěváka Vojtěcha Drahokoupila. Má prý jít o první ryze český gospel v historii. „Aby mohl vzniknout, prodal jsem auto,“ přiznal v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Nápad na novou píseň přišel zhruba před rokem. Drahokoupil chtěl vytvořit něco, co na české scéně ještě nebylo. „Napsal jsem píseň, která měla být ‚hodná‘. Měl jsem zlomené srdce a chtěl jsem mít něco, co mě pohladí po duši. Tak vznikl nápad udělat gospel, takovou duchovnější věc, kterou bych předal dál mezi lidi,“ uvedl v Novém dni.

Celkem na novém singlu spolu s 26letým Drahokoupilem pracovalo 25 muzikantů. „Dokonce jsem prodal auto, abych na píseň měl, ale stálo to za to. Píseň bude zveřejněna i s videoklipem 9. září. Vše se odehrává v kostele, za námi je gospelový sbor a přijela i slovenská herečka,“ lákal zpěvák na CNN Prima NEWS. Od doby, kdy začal píseň psát, uběhl rok. Za tu dobu mnohokrát přemýšlel, jak by měl videoklip vypadat.

„Mám velmi rád filmy jako Sestra v akci a přepálené gospelové věci, ale nechtěl jsem vytvořit videoklip ve stejném duchu. V Česku by to bylo klišé a lidé by se jen ptali, na co si to hraju,“ podotkl. Proto se gospelový nádech odráží ve sboru z Olomouce a v kostele.

Za co utratil poslední peníze?

Videoklip se natáčel v době pandemie. „Věděl jsem, jaká je doba. Řekl jsem ale, že nějaké peníze jsou a ať to jdeme nahrát. Všichni mi pak sdělili, že si to náramně užili,“ vzpomínal. Režie videoklipu se ujal režisér Jakub Mahdal. „Měl jsem asi osmnáct nápadů a scénářů, ale chtěl jsem mu dát čisté plátno. On pak našel kostel a vše vyšlo tak, jak jsem si od začátku představoval,“ řekl.

V době covidu si z kuchyně a obýváku udělal vlastní studio. „Splnil jsem si sen. Nikdy jsem neuměl s penězi hospodařit. Ať vydělám, kolik chci, vždy na konci měsíce nic nemám. Poslední peníze jsem pak utratil za drahý nahrávací stůl, mohl jsem ale rovnou produkovat,“ přiznal. Nyní podle svých slov prožívá šťastné období. Před samotným vydáním písně ho však doprovázely nejrůznější emoce.

„Před dvěma lety jsem nebyl psychicky úplně v pohodě. Měl jsem pocit, že jsem se malinko zbláznil, ale jak říkám: Každý, kdo chce přijít k rozumu, se musí někdy zbláznit. Nová píseň mi trvala nejdéle ze všech za celou mou kariéru,“ přiznal. Doplnil, že se nahrávání neobešlo bez slz. „Rozprodal jsem majetek – auto, a doufal, že to vyjde. Nazpíval jsem to až napopáté, pokaždé jsem se rozbrečel. Dal jsem tomu všechno,“ uzavřel.

Tagy: