Zastal se ženy a sám skončil v kómatu. Musel jsem se učit znovu mluvit, řekl Gabriel u soudu

Gabriel se v ulicích slovenského Gemeru zastal napadené ženy, skončil kvůli tomu na 12 dní v kómatu.

Mladík se zastal napadené ženy, skončil v kómatu

Čtyři a půl roku stráví ve vězení agresor, který na veletrhu ve slovenském Gemeru napadl ženu a následně způsobil velmi vážné zranění kolemjdoucímu muži, který se jí zastal. Soudce uznal útočníka vinným z přečinu ublížení na zdraví, musí také napadenému uhradit bolestné, informuje TV JOJ.

Pětadvacetiletý muž byl obžalovaný ze zločinu ublížení na zdraví – podle vyšetřování měl totiž zaútočit na ženu a následně i na muže, který se jí zastal. Shodil ho na beton a způsobil mu vážné poranění hlavy, kvůli němuž byl několik dní v kómatu, informovala TV JOJ. Za to hrozilo útočníkovi až desetileté vězení. Prokurátor požadoval šestiletý trest. Obhájce zase chtěl, aby soudce jeho klienta osvobodil.

ČTĚTE TAKÉ: Squateři měli umlátit ženu k smrti uvnitř jejího bytu v New Yorku. Tělo bylo ukryté v tašce

„Pokud by soud s tímto návrhem nesouhlasil, jako alternativu navrhuji kvalifikovat jeho jednání pouze jako přestupek ublížení na zdraví,“ uvedl obhájce obžalovaného a zdůraznil, že jeho klient neměl v úmyslu zraněnému Gabrielovi ublížit.

„Celá ta situace s Gabrielem mě mrzí a lituji toho, co se stalo,“ poznamenal obžalovaný.

Nejemotivnější byla u soudu řeč napadeného, který si po pádu na beton vážně poranil hlavu. Slova v podstatě adresoval obžalovanému. Nejprve řekl, že byl sám v nesprávný čas na nesprávném místě a chtěl jen pomoci ženě, kterou ani neznal.

„Bohužel tvoje agresivita byla tak silná, že jsem skoro zemřel. Po probuzení v nemocnici z kómatu mi dlouho trvalo, než jsem se znovu naučil myslet, mluvit a chodit,“ sdělil s tím, že to pro něj bylo nejtěžší období v životě a nic už pro něj nebude jako dřív.

„Vaše strategie byla udělat ze mě útočníka, ale svědkové svými výpověďmi dokázali pravdu. Kdybys byl chlap, tak před soudem přiznáš chybu,“ dodal.

Soudce nakonec muže uznal vinným, ne však ze zločinu, ale z přečinu ublížení na zdraví, za což je nižší trestní sazba: „Za to ho odsuzuji na úhrnný trest odnětí svobody v délce čtyř let a šesti měsíců,“ uvedl.

Poškozenému také musí zaplatit náhradu škody za bolestné – v přepočtu téměř 230 tisíc korun.

Zda jsou zúčastněné strany s rozhodnutím soudu spokojené, zatím není jasné. Všechny se totiž vyjádří v zákonné lhůtě. Rozsudek tak zatím není pravomocný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda oblíbené vychovatelky Janky otřásla Senicí. Exmanžel ji střelil osmkrát za bílého dne

Tagy: