Mezi mrtvými z Moskvy je i královna krásy. Rusko odkrylo jména obětí, i z jiných osudů mrazí

Jekatěrina Novoselovová se stala obětí teroristického útoku v Moskvě.

Ruské ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo seznam obětí pátečního teroristického útoku na koncertní halu Crocus City Hall, kde ozbrojenci zabili nejméně 137 lidí. Mezi obětmi se ocitlo také jméno dvaačtyřicetileté Jekatěriny Novoselovové, dvojnásobné maminky a bývalé královny krásy, která obdržela titul v roce 2001. Informoval o tom server Mirror. Známá jsou i další jména mrtvých.

Páteční masakr v moskevské koncertní hale Crocus City Hall, k němuž se přihlásil bojovníci Islámského státu, si vyžádal životy nejméně 137 lidí a více než 180 zraněných, připomněl web BBC. Ruské ministerstvo zdravotnictví nyní zveřejnilo jména obětí.

ČTĚTE TAKÉ: Soud obvinil podezřelé z útoku v Moskvě, hrozí jim doživotí. Jeden z nich měl svázané oči

Na seznamu se ocitla například bývalá královna krásy Jekatěrina Novoselovová. Korunku získala v roce 2001 ve svém rodném městě Tver, v té době byla ještě studentkou práv na univerzitě, napsal deník Mirror. Dvaačtyřicetiletá Novoselovová žila poslední roky v Moskvě, kam se přestěhovala za prací. Působila jako právnička a byla maminkou dvou dětí, uvedl server Yahoo News.

V hale rukou teroristů zahynula též čtyřiačtyřicetiletá Natalia Zudina, absolventka Uralské státní ekonomické univerzity.

V hale v Krasnogorsku na okraji Moskvy se zrovna konal rockový koncert kapely Piknik, která byla založena v roce 1978. Vystoupení skupiny ze sovětské éry si nenechalo ujít zhruba 6000 fanoušků.

Jedním ze skalních fanoušků kapely byl také jednapadesátiletý Alexander Baklemyšev. Ten cestoval přes tisíc kilometrů, aby vystoupení viděl. I on nepřežil. Těsně předtím, než se ozvaly první výstřely, poslal Baklemyšev video z vystoupení svému synovi. Byla to poslední zpráva, kterou syn od svého milovaného otce dostal, upozornil ruský web E1 RU.

V neděli v Rusku lidé drželi celostátní smutek za oběti útoku v Moskvě.

Ruské bezpečnostní síly v sobotu oznámily, že dopadly pachatele útoku. Celkem informovaly o zatčení 11 osob, včetně čtyř útočníků. Na všechny čtyři soud uvalil vazbu na dobu nejméně dvou měsíců nebo než se uskuteční soudní proces. Hrozí jim doživotní trest.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Putin svádí odpovědnost za útok na jiné. Vinu hází na Ukrajinu, uvedl Zelenskyj

Tagy:
útok smrt Moskva terorismus střelba oběti ISIS Islámský stát Rusko Crocus City Hall Jekatěrina Novoselová Jekatěrina Novoselovová