Kyjev hlásí obří úspěch. Elitní jednotky v boji u letiště zabily pravou ruku Kadyrova

Jednotky čečenských vojáků krátce před odjezdem na Ukrajinu

Morálku ukrajinské armády zvedla informace o tom, že elitní jednotky Alpha Group u letiště poblíž Kyjeva zabily při boji Magomeda Tušajeva, jednoho z vrchních velitelů čečenských sil a pravou ruku vůdce Ramzana Kadyrova. Lídr Čečny v sobotu informoval o tom, že na Ukrajině válčí také jeho muži.

Na letišti Hostomel u Kyjeva byl v sobotu zlikvidován šéf 141. motorizovaného pluku čečenské národní gardy Tušajev. Informovala o tom ukrajinská agentura Unian a telegramový účet kyjevského parlamentu. Zprávu potvrdila prezidentská kancelář.

Zprávu převzaly i renomované účty na Twitteru. Podle účtů na sociální síti Telegram měl Tušajev zemřít při protiútoku ukrajinského dělostřelectva, které mířilo na čečenskou kolonu. Národní garda Čečny je přitom složená z nejelitnějších jednotek Vladimira Putina i Ramzana Kadyrova.

Kvůli jejich obávané krutosti se jim přezdívá lovci či řezníci. Kadyrov shodou okolností v sobotu informoval o tom, že se jeho muži zapojili do války na Ukrajině. Sám prezident Čečenska má být údajně také ve východoevropské zemi.

Podle zpráv na sociálních sítích mají Kadyrovi muži na starost likvidaci konkrétních cílů. Mezi hlavní terče může patřit ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj či jeho rodina.

Překotné dění na Ukrajině sledujeme v podrobné on-line reportáži.

Tagy:
Vladimir Putin Twitter letiště Ukrajina Čečensko zabití Kyjev Telegram Ramzan Kadyrov Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Magomed Tušajev Ramzan Achmatovič Kadyrov ruská invaze na Ukrajinu