Putin poslal na Ukrajinu řezníky z Čečny. Speciální jednotky mohou zabít Zelenského

Vůdce Čečenska Ramzan Kadyrov podpořil ruskou invazi na Ukrajinu (25. 2. 2022)

Ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně ve spolupráci s vůdcem Čečenska Ramzanem Kadyrovem vyslal na Ukrajinu speciální jednotky takzvaných „lovců“. Speciální jednotky Čečny mají údajně ve východoevropské zemi likvidovat konkrétní cíle, na jejich seznamu může být i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Říká se jim lovci. Mají popis cílů a konkrétních lidí. A jediný úkol: vyhledat a zabít. Speciální jednotky z Čečenska údajně dorazily na Ukrajinu. Informaci však není možné ověřit. Zpráva se šíří po sociálních sítích, o bojovnících informovala ruská média i britský deník Daily Mail.

Každý člen bojové skupiny měl údajně dostat balíček karet s fotografiemi vysokých představitelů Ukrajiny a popisy cílů. Terčem číslo jedna může být ukrajinský prezident Zelenskyj, v ohrožení je také jeho rodina, která v Kyjevě stále zůstává.

Na Ukrajinu údajně dorazil také Putinův blízký přítel – muslimský vůdce Čečenska Kadyrov, který osobně své elitní jednotky v zemi zkontroloval.

Daily Mail dále informoval o fotografiích, které mají zachycovat čečenské speciální jednotky v ukrajinském lese. A to při modlitebním rituálu, který předchází možnému ozbrojenému konfliktu. Drtivá většina obyvatel Čečenska se hlásí k islámu.

Zelenskyj mezitím řídí obranu z Kyjeva. Sám v posledních dnech několikrát zopakoval, že si je vědom toho, že může být cílem číslo jedna. Opakovaně prohlásil, že se nemusí dožít dalšího rána. Přesto prezident stále ve své zemi zůstává a lidé jeho odvahu oceňují po celém světě.

Experti ale upozorňují, že i přes odvahu ukrajinských vojáků nemůže Kyjev dlouhodobě náporu Moskvy stačit. Hlavní město může padnout do rukou Rusů během několika dní.

Tagy: