Letní počasí a teploty kolem 25 °C. Mají před sebou Češi poslední teplý víkend?

Žena v létě

Po chladnějších dnech a zatažené obloze se Češi mohou těšit na teplý a takřka letní víkend. V sobotu bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty se pak budou pohybovat mezi 21 až 25 °C. V neděli bude situace obdobná, teploty dokonce vystoupají až k 26 °C.

Od jihu počasí ve střední Evropě ovlivňuje výběžek vyššího tlaku vzduchu, díky němu na území České republiky bude proudit teplý vzduch. V sobotu pak bude jasno až skoro jasno. Zpočátku dne může být zataženo, objevit se mohou i ojedinělé mlhy. Nejvyšší teploty se pak budou pohybovat mezi 21 a 25 °C, na horách pak kolem 16 °C.

V noci na neděli pak teploty klesnou k 11 až 7 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o síle do tří metrů za sekundu, je ale možné, že na některých místech republiky bude klidno.

V neděli ráno se opět mohou objevit ojedinělé mlhy či nízká oblačnost. Ta bude k večeru přibývat. Nejvyšší teploty pak budou ještě příznivější než v sobotu. Teploměry mohou ukazovat 22 až 26 °C. Vát bude po celý den slabý proměnlivý až mírný jihovýchodní vítr o síle od dvou do pěti metrů za sekundu.

Tagy: