
Obědy do stovky: Prachatice a Příbram
I v dnešní době stále po celém Česku existují místa, kde se dá najíst dobře a za přijatelnou cenu. Štáb CNN Prima NEWS v rámci seriálu Obědy do stovky tentokrát zamířil do Prachatic a do Příbrami.
Další díl seriálu Obědy do stovky začínáme v Prachaticích. Štáb CNN Prima NEWS se podíval do rodinného podniku, kde jsou jídla v menu tak velká, že se skoro nedají sníst. V nabídce ovšem najdete i obědové porce za 80 až 90 korun, a to včetně polévky.
ČTĚTE TAKÉ: Otrav houbami v Česku stále přibývá. Jak tomu předcházet a kde si nechat poradit?
„Zásadně se snažím vybírat z čerstvých surovin. Žádné polotovary, jídla jsou připravená od základu – sami si obalujeme smažáky, sami si loupeme brambory,“ uvedla pro CNN Prima NEWS majitelka Klára Pánková.
„Kvalita odpovídá ceně a cena kvalitě. Vždycky se dobře najím a je to nutričně vyvážené,“ chválila si místo jedna ze zákaznic. „Chodím sem pravidelně každý den, cena mi vyhovuje,“ souhlasil další spokojený strávník.
Levně se najíte i v Příbrami
Dalším místem, kde se dá dobře a levně najíst, je Příbram. Rodinná restaurace nedaleko místního hornického muzea nabízí každý všední den jedno jídlo za 99 korun. My jsme zkusili maso dvou barev s rýží.
Majitelům prý restaurace na začátku moc nevydělávala, ale od doby, kdy do jídelníčku přidali oběd za stovku, je to jinak. „Rapidně se to změnilo, lidé k nám chodí. Suroviny bereme i od lokálních dodavatelů. Ale také projíždíme slevové akce a menu plánujeme třeba týden až dva dopředu – v dnešní době už to nejde jinak,“ popsal provozní Tomáš Pečenka.
„Je to tady výborné. Známe to tu už delší dobu a vždycky si pochutnáme,“ ocenil restauraci jeden ze zákazníků. Pokud máte i vy nějaký tip na levný a chutný oběd, pošlete nám ho na obedydostovky@iprima.cz.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Výborného náhlá otočka. Nekecáme lidem do života, tvrdil kolem názvů potravin. Teď by je měnil