Zklamání lezce Ondry. Ve finále obsadil až šesté místo, z Paříže se vrátí bez medaile

Adam Ondra obsadil na olympijských hrách v Paříži šesté místo v kombinaci a zopakoval výsledek z lezecké premiéry pod pěti kruhy v Tokiu. O šanci na medaili prakticky přišel už v dopoledním boulderingu, v němž jako jeden ze tří závodníků nezaznamenal ani jeden top a byl sedmý. Vyhrál Brit Toby Roberts, jenž měl v součtu obou disciplín téměř o deset bodů víc než vítěz kvalifikace Japonec Sorato Anraku.

Jednatřicetiletému Ondrovi nestačil na výraznější posun ve výsledkové listině ani výkon v obtížnosti, v níž se stejně jako nakonec bronzový Rakušan Jakob Schubert dostal až na předposlední chyt. Na top nedosáhl nikdo z finálové osmičky.

ČTĚTE TAKÉ: Fantazie! Kanoista Martin Fuksa má zlato. Na kilometrové trati neměl konkurenci

Brněnský rodák zakončil soutěž se součtem 120,1. Na Schuberta, jenž obhájil bronz, ztratil téměř dvacet bodů, na Robertse více než 35. Až za Ondrou skončil vítěz z Tokia Španěl Alberto Ginés.

Zatímco na prvních dvou boulderech se Ondra dostal do druhé zóny a atakoval top, zbývající dva se mu nepovedly. Ve třetí cestě nezapsal ani bod, ve čtvrté jen 4,8. S celkovým součtem 24,1 se v osmičlenném finále dělil o sedmé místo s Ginésem.

V pondělní kvalifikaci boulderingu Ondra jeden top zdolal a obsadil páté místo. Po středeční obtížnosti si polepšil na třetí příčku, před ním skončili jen vítěz kvalifikace Anraku a Roberts.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Medailová bída a zmar: Bilance české výpravy v Paříži je tristní, selhaly i tradiční disciplíny

Tagy:
Tokio Olympijské hry Paříž Adam Ondra olympijské hry sport sportovní lezení sportovní událost Letní olympijské hry 2024 sportovní disciplína