Kruhovým objezdem v protisměru. Jízdu opilého muže za volantem vraku zarazila až policie

Nočním Libercem křižoval namol opilý řidič. Seděl přitom za volantem automobilu s proraženou pneumatikou a upadlým nárazníkem. Muže při jeho „spanilé jízdě“ zastavil až všímavý taxikář. Alkoholem posilněnému řidiči nyní hrozí až tři roky vězení.

Začalo to v noci ze soboty na neděli, ve tři ráno, kdy taxikář Dalibor Hronek narazil na auto, které blokovalo silnici. „Stál u něj chlapík s nárazníkem v ruce. Vypadal na první pohled zmateně. Zastavili jsme u něj a řekli mu, aby alespoň zavřel dveře u auta, aby se dalo projet. Nereagoval. A bylo jasné, že předtím pil,“ popsal situaci taxikář. Nakonec dveře u auta musela jít zavřít jeho spolujezdkyně. „Projeli jsme a zavolali policii,“ dodal.

Jenže po chvíli volali policisté, že auto už na místě není. Dalibor Hronek jim proto stáhl záběry z palubní kamery. O hodinu a půl později ovšem taxikář na auto s opilým řidičem narazil znovu. „Teď už mělo nejen upadlý nárazník, ale i proražené zadní kolo – jelo po ráfku. Pustil jsem se za ním a rovnou zavolal hlídku.“ Auto před ním prý kličkovalo a přejíždělo z pruhu do pruhu. „Minimálně dvakrát se na poslední chvíli vyhnulo ostrůvku. Vyvrcholilo to tím, že jeho řidič u obchodního centra projel kruhový objezd protisměrem,“ popisoval Dalibor Hronek šílenou jízdu opilce.

Opilci hrozí až tři roky vězení

U obchodního centra policisté řidiče dostihli. Podezření na to, že je opilý, se potvrdilo. „Naměřili mu přes dvě promile,“ uvedla mluvčí libereckých policistů Adéla Fialová s tím, že muži bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V případě pravomocného odsouzení mu hrozí až tři roky vězení,“ dodala Fialová.

Nebýt všímavosti taxikáře Dalibora Hronka, mohl opilec za volantem způsobit nehodu a někomu ublížit. „Celou dobu někde jezdil. Když jsem vezl zákazníka z Chrastavy do Liberce, jeho nárazník ležel na rychlostní silnici,“ doplnil Hronek. Podle svých slov toho za volantem taxíku vidí na silnici každý den dost zajímavého. S takhle šílenou jízdou opilce za volantem se ale prý setkal poprvé.

Tagy: