Opilý řidič na Vyškovsku nezvládl zatáčku a skončil v cizí zahradě. Zasahoval vrtulník

Po tvrdém karambolu do vyvýšeného betonového obrubníku zůstal v Šaraticích na Vyškovsku uvnitř auta zaklíněný šofér. Policisté přivolali zdravotnický vrtulník, na místo dorazila i pozemní lékařská posádka a hasiči. Pozdější dechová zkouška u zraněného muže prokázala vysokou hodnotu alkoholu.

Řidiče zdravotníci letecky urgentně transportovali do brněnské nemocnice, ještě před tím ale absolvoval dechovou zkoušku.

„Policisté u stabilizovaného šoféra provedli dechovou zkoušku, která ale ukázala vysokou hodnotu. Osmapadesátiletý muž hlídce nadýchal téměř tři promile alkoholu v dechu. A právě zřejmě i vlivem silné opilosti nezvládl průjezd mírnou zatáčkou, vyjel mimo silnici a skončil v cizí zahradě,“ uvedli jihomoravští policisté v tiskové zprávě.

Způsobená škoda se zatím vyšplhala na sto tisíc korun. „Karambol je v současné době prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy muži v případě uznání viny hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodali policisté.

Tagy: