Lidé se hádají o politiky na hokeji: Babiš byl mezi fanoušky, vláda ve VIP

Petr Fiala a Markéta Pekarová Adamová na hokejovém mistrovství světa

Češi budou hrát o medaile

České vítězství 1:0 nad Spojenými státy sledovalo v pražské O2 areně i několik politiků. Zatímco vládní představitelé v čele s premiérem Petrem Fialou (ODS) pozorovali spanilou čtvrtfinálovou jízdu domácího týmu z prostoru pro VIP, šéf hnutí ANO Andrej Babiš seděl s dalšími českými fanoušky pár míst za jednou ze střídaček. Zmíněná skutečnost, která má přitom jednoduché vysvětlení, vyvolala nejrůznější hádky na sociálních sítích.

„Já se v hokeji a fandění zas tolik nevyznám, ale tak deset rozdílů v PR a politickém marketingu na těch dvou fotkách najít dokážu,“ uvedl na sociální síti X reportér webu Seznam Zprávy Filip Harzer. Porovnáním fotografií členů vlády ve VIP a zástupce opozice mezi lidmi vyvolal vášnivou diskusi.

Představitelé pětikoalice si za zmíněný rozdíl od mnoha lidí vysloužili ostrou kritiku. Možné vysvětlení je přitom vcelku prosté. „Z hlediska marketingu máš pravdu. Z hlediska ochranky, která by kolem těch tří musela vyklidit tak deset řad, je to trochu složitější,“ vzkázal Harzerovi jeho kolega Jindřich Šídlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ano, Češi mají na zlato. Vynulování amerického brankostroje to jen dokazuje

Společně s Fialou ve VIP seděli například vicepremiér a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09), ministr zemědělství Marek Výborný či ministr životního prostředí Petr Hladík (oba KDU-ČSL).

Je pochopitelné, že členové vlády či šéfka Sněmovny dostávají od svých ochranek přísnější bezpečnostní doporučení. Nutno také zmínit nedávný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. Zastánci pětikoalice zároveň upozornili, že Babiš je nyní „pouze“ řadovým poslancem.

„Ano, vysoce postavení ústavní činitelé sedí ve VIP, a to kvůli bezpečnosti. Kdyby si sedli na normální místa, bylo by to pro ochranku těžké. Proč by měl řadový poslanec pan Babiš sedět ve VIP?“ ptal se jeden z uživatelů.

Někdejší mluvčí Fialova kabinetu Václav Smolka rovněž na sociálních sítích upozornil, že když byl Babiš ještě členem vlády, i on během hokejových utkání seděl ve VIP.

Tagy: