Ministr přiznává: Lidé si myslí, že vláda dělá málo. Musíme to zlepšit a bavit se s opozicí

Premiér Petr Fiala a ministr spravedlnosti Pavel Blažek na kongresu ODS

360° (829)

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) v pořadu 360° na CNN Prima NEWS přiznal, že vláda zřejmě navenek špatně komunikuje a vytváří mezi lidmi dojem, že pro ně v době ekonomické krize nedělá dost. Zmínil také, že se kabinet musí bavit s opozicí, jinak může dojít k blokování některých návrhů.

„Hrozí, že stát ani nebude mít na to, aby lidem zaplatil podporu, pokud ceny energií porostou dál. Lepší je zastropovat, budeme tomu říkat marže, aby peníze zůstávaly u lidí. Ne, že napřed zaplatí, přijdou o prostředky, a pak jim to stát v březnu vrátí. To je nemyslitelné, tolik času není,“ prohlásil Blažek ve vysílání CNN Prima NEWS.

Vláda si podle něj může sama za to, jak na veřejnosti působí. „Lidé mají pocit, že pro ně dělá málo. Pravděpodobně špatně říkáme věci navenek. Musíme to zlepšit, ale připravit se na nejhorší, tedy růst cen. Stát nemá na to, aby se dál zadlužoval,“ zdůraznil člen kabinetu.

Opozice často po zastropování cen volá, Blažek ale upozornil, že je potřeba zvládnout čistou právní techniku. Spolupráce je ale důležitá. „Co je dnes opozice? Musíme se s ní bavit, ANO je největší sněmovní strana. Když se bavit nebudeme, můžou udělat určité kroky a naše návrhy zatrhávat. Od toho jsme vláda. Budou-li mít rozumný návrh, tak sem s ním,“ doplnil.

Celý rozhovor s ministrem spravedlnosti najdete v úvodním videu.

Tagy:
energie politika opozice Poslanecká sněmovna zdražování vláda ministr spravedlnosti Pavel Blažek 360° Poslanecká sněmovna ČR