Obyvatelé i návštěvníci Teplic ušetří. Ve městě nefunguje odbavení MHD ani výběr parkovného

V Teplicích cestující na dopravě ušetří.

Bizarní doprava v Teplicích

Jízda trolejbusem či autobusem bez placení a parkování v centru Teplic zdarma. To je nečekaný benefit pro občany i návštěvníky lázeňského města. Od nového roku totiž nefunguje odbavovací systém v MHD, ani výběr parkovného, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Cestující neplatí jízdné v trolejbusech ani v autobusech. Dodavatelská společnost totiž podle vedení Teplic nestihla včas zprovoznit odbavovací systém. A podle řidičů MHD je to vidět. „Určitě je to znát, jezdí více lidí,“ uvedli na dotaz CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Železnici čekají velké změny. Nádraží v Praze nepoznáte, budovat se má i v Brně

„Vývojář toho softwaru byl v tu chvíli na dovolené a přijel to nainstalovat někdo jiný, kdo ale není schopen to doprogramovat,“ vysvětloval problém náměstek pro dopravu Tomáš Hadviga (ANO). Kdy se firmě podaří systém zprovoznit, stále není jasné. Teplice prý ale po ní budou vymáhat ztrátu z tržeb. „Jednoznačně je vina na straně dodavatele,“ uvedl primátor města Jiří Štábl (ANO).

„Věříme, že kritické části systému bude možné nasadit v řádu několika dnů. Komunikace se zákazníkem probíhala a probíhá dlouhodobě a pravidelně, zákazník byl o rizicích informován,“ zní podle webu iDNES stanovisko firmy Mikroelektronika.

V Teplicích se od začátku roku neplatí ani za parkování v centru města. Společnost, která zvítězila v tendru na parkovací místa, si to nakonec rozmyslela a smlouvu nepodepsala. „Vám sem přijedou lidé z okolí – vezměte si, že Teplice mají spádovost nějakých 100 tisíc obyvatel – a když vám parkují celý den před domem, tak vy přijedete a nezaparkujete,“ dodal náměstek Hynek Hanza (ODS). Město hodlá nového dodavatele vybrat do konce měsíce dubna.

Naopak v sousedním Ústí nad Labem odbavení cestujících ještě více zpřísnili, a to kvůli neplatičům. „Od 1. ledna došlo ke sjednocení nástupu předními dveřmi do všech vozidel. Určitě je bezpečnější doprava, a i z důvodu většího pořádku ve vozidlech,“ řekla mluvčí ústeckého dopravního podniku Jana Dvořáková.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Liberec zdražuje parkování, MHD a meziměstskou dopravu. Hlavou kroutí občané i opozice

Tagy: