Pomoc pro zdrcené rodiny hokejisty Gaudreaua a jeho bratra. Lidé už ve sbírce vybrali miliony

Smrt bratrů Matthewa a Johnnyho Gaudreauových, které minulý týden srazil opilý řidič, spustila velkou vlnu solidarity. Matthewova manželka Madeline má totiž v prosinci porodit. Lidé tak založili sbírku, aby zdrcené rodině pomohli. O sbírce informuje web Gofundme.com.

Slavný americký hokejista Johnny Gaudreau a jeho bratr Matthew tragicky zahynuli poté, co je 29. srpna srazil opilý řidič, když jeli na kole. Matthewova manželka Madeline přitom čeká dítě, porodit má v prosinci. I proto se lidé spojili, aby zdrcené rodině pomohli. Na webu gofundme.com založili sbírku.

K TÉMATU: Sestra bratrů Gaudreauových zrušila svatbu. Rodinu po tragickém úmrtí zahalil smutek

„V této nepředstavitelně těžké chvíli se spojujeme, abychom podpořili Matthewovu manželku Madeline a jejich dítě a pomohli jim ulehčit některé z finančních břemen, kterým nyní čelí. Vaše podpora jim umožní vzít si volno v práci, aby mohli truchlit a uzdravit se jako rodina. Ačkoli žádná částka nemůže zmírnit bolest ze ztráty, vaše podpora na jakékoliv úrovni pomůže rodině Gaudreauových odlehčit od finanční zátěže, která je na této cestě čeká,“ píše se u sbírky.

Původní cíl vybrat 30 tisíc dolarů, tedy 680 tisíc korun, byl mnohonásobně překonán. Ke 4. září se vybralo již více než 579 tisíc dolarů, tedy přes 13 milionů korun. Mezi přispěvateli se objevil například basketbalový trenér Steven Clifford, který rodině zaslal pět tisíc dolarů (přes sto tisíc korun), nebo golfista Brooks Koepka s rodinou, kteří přispěli 10 tisíci dolary (přes 200 tisíc korun). Zapojil se i kanadský hokejista Matt Duchene, který poslal 2013 dolarů (přes 45 tisíc korun) – číslo 13 totiž nosil na dresu Johnny. Přispěli ale i další hokejisté, jako například Jared Spurgeon, Keith Yandle nebo Eric Robinson.

„Maddy, celá rodina HC Railers stojí v tomto nepochopitelně těžkém období po vašem boku. Ty a Matty budete vždy součástí naší rodiny a doufám, že cítíte lásku a podporu, kterou vám posíláme,“ napsal u příspěvku 10 tisíc dolarů Cliff Rucker, majitel hokejového týmu Worcester Railers HC, jehož dres méně slavnější z bratrů oblékal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pelta je vinen, rozhodl opět soud. Exšéfa českého fotbalu poslal za mříže a uložil mu pokutu

Tagy:
dolar rodina společnost hokejista Johnny Gaudreau společenská rubrika