Lídr KLDR si oblékl na akci trenčkot oblíbený nacisty. Nosili ho Hitler i Stalin

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se po více než měsíci objevil na veřejnosti a upoutal svým nevšedním outfitem. Oblékl si totiž typický černý kabát, jaký v minulosti s oblibou nosili pohlaváři nacistické říše. Mimo nich si trenčkot oblékal také sovětský diktátor Josif Vissarionovič Stalin.

Více než měsíc nikdo o lídrovi Severní Koreje neslyšel a světem se tak šířily domněnky jeho o podlomeném zdraví. V půlce listopadu se ale Čong-un znovu objevil na veřejnosti a postaral se o to, aby ho nikdo nepřehlédl.

Severokorejský vůdce si totiž na návštěvu města Samdžijon, kam přišel zkontrolovat realizaci nového stavebního projektu, oblékl velmi specifický kabát. Takový, jaký v minulosti nosili nacistický vůdce Adolf Hitler, říšský ministr propagandy Joseph Goebbels, šéf gestapa Heinrich Himmler či sovětský diktátor a krutovládce Stalin.

Čong-un přišel do města Samdžijon viditelně pohublý, jinak se ale podle médií těšil dobré náladě. Přesto se novináři neubránili spekulacím, co mohlo stát za jeho dlouhodobou absencí. Celkem se na veřejnosti neobjevil 35 dní, což byla státníkova nejdelší pauza od roku 2014, kdy se rovněž na několik týdnů vypařil z politického dění.

Severokorejský vůdce si nyní prošel městečko Samdžijon se skupinou svých druhů, kteří si pečlivě zapisovali jeho poznámky. List Daily Mail poznamenal, že státní fotografové na místě vytvořili sérii pečlivě aranžovaných snímků.

Tagy: