Přízemní a starostlivá. Vévodkyně Meghan se na Invictus Games blýskla dojemným gestem

Meghan dala matce s novorozenětem svůj kabát, aby jim nebyla zima.

Princ Harry se s manželkou Meghan účastní Invictus Games v nizozemském Haagu. Sportovní akce určená pro válečné veterány a nemocné vojáky se každoročně neobejde bez slz dojetí. O to se letos postarala sama vévodkyně ze Sussexu poté, co matce s novorozenětem věnovala svůj kabát, aby jim nebyla zima. Na cestě do Nizozemska se pár zastavil také ve Velké Británii, kde navštívil královnu i Harryho otce prince Charlese.

Při svém prvním společném veřejném vystoupení mimo USA po více než dvou letech se princ Harry a vévodkyně Meghan během recepce v Nizozemsku snažili zaměřit pozornost na sportovce Invictus Games.

V pátek se vévoda a vévodkyně ze Sussexu zúčastnili akce pro soutěžící a jejich rodiny před zahájením týdenní sportovní události pro zraněné, raněné a nemocné vojáky a veterány.

Připojili se ke stovkám vojáků a vojákyň z 20 různých zemí, kteří se her účastní, včetně hendikepovaného hráče basketbalu a veterána královského námořnictva na vozíku Fennaha Guegjese z nizozemského týmu. Ten pár na místo konání doprovodil.

Když na začátku večera klesla teplota a někdejší královský pár se chystal projít areálem, Meghan si všimla, že Guegjesova manželka Bertine Schuurhuisová má obavy, aby její novorozené dítě Lieva neprochladlo. Vévodkyně jí tedy podala svůj kabát, který si původně oblékla přes bílý kostýmek Valentino, a objala jím novopečenou maminku, která měla dcerku v nosítku.

Gugejesův bratr Argil, který s párem také kráčel, později komentoval vévodkynin laskavý čin. „Oba jsou velmi milí a uctiví lidé. Oba jsou nesmírně přízemní a starostliví,“ řekl.

Harry vzdal hold Ukrajině

Invictus Games jsou pro Harryho srdeční záležitostí, protože je založil, a jsou pro něj velmi důležité i po rozchodu s královskou rodinou. V minulých dvou letech se ale nekonaly kvůli pandemii COVID-19. Nyní budou váleční veteráni z celého světa soutěžit v různých disciplínách až do 22. dubna.

„Vaše činy ukazují, že nemožné je možné. Vaše příběhy inspirují lidi, aby věřili sami v sebe,“ řekl princ na sobotním zahajovacím ceremoniálu veteránům. Vyjádřil také podporu Ukrajině, která od února čelí ruské agresi. Doufá prý, že světové společenství ukáže, že stojí po boku Ukrajiny.

Manažerka ukrajinského týmu Oksana Horbachová, která pracuje v dodavatelském řetězci ukrajinských armádních sil v Kyjevě, řekla tiskové agentuře PA, že s Meghan mluvila o tom, jak je důležité být slyšet a říkat svoji pravdu a své zkušenosti a „ona to naprosto pochopila“. Dodala, že princ Harry jí řekl, že naprosto podporuje Ukrajinu a ukrajinský lid v jeho boji.

Před příjezdem do Nizozemska se Harry a Meghan zastavili v Británii a poprvé od rozchodu s královskou rodinou se společně setkali s královnou Alžbětou II. Oba také navštívili Harryho otce, prince Charlese.

Tagy: