Má Patrasová stále řidičský průkaz? Policie ho herečce po nehodě nemohla zabavit

Dáda Patrasová

Pokračování nehody Patrasové

Herečka Dagmar Patrasová po pondělní autonehodě odmítla dechovou zkoušku. Navíc policii nevydala řidičský průkaz, takže jí ho strážci zákona nemohli zabavit. Policisté se nicméně případem dále zabývají.

K nehodě došlo v pondělí odpoledne jen pár metrů od domu Patrasové na Vinohradech. „Jsem v pořádku, nic se neděje,“ reagovala Patrasová na otázku redakce pořadu ShowTime.

Herečka se odmítla podrobit dechové zkoušce. „V případě, že se řidič odmítne podrobit zkoušce i lékařskému vyšetření, hrozí mu zákaz řízení motorových vozidel až na dva roky a pokuta do výše 50 tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

„Řidička na místě nepředložila řidičský průkaz, takže jsme jí ho nemohli vzít. Policie takové oprávnění obecně má,“ řekl v úterý webu eXtra.cz. Na dotaz, co nepředložení řidičáku znamená, vysvětlil: „Jestli ho měla v kapse a jen ho nevyndala, nebo ho skutečně u sebe neměla, to netuším. Policisté ji nicméně k předložení řidičského průkazu vyzvali, na tuto výzvu ale reagovala negativně.“

V minulosti řídila pod vlivem

Už samotné odmítnutí podrobit se dechové zkoušce mohlo být pro Patrasovou výhodným krokem. Více než promile alkoholu v krvi je totiž trestný čin. „V případě, kdy si řidič není jistý, že ‚nenadýchá‘ více než jedno promile, zdá se být výhodnější dechovou zkoušku odmítnout a riskovat tím sankci za přestupek, a nikoli za trestný čin,“ uvedl advokát Jan Zůbek z webu Dopravní právo.

Herečka nabourala auto už podruhé. V roce 2018 nadýchala 2,5 promile alkoholu a přišla o řidičský průkaz. Pondělní havárii policie zatím vyšetřuje.

Tagy: