Majerová: Hrozba není Babiš, ale baby ministr a resort války. Děsíte mě, opáčil Zdechovský

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová a europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)

360° (79)

Poslední dva roky jsou naprosto názornou ukázkou bezpečnostního rizika – ministryně války Černochová, prezident Pavel, premiér Fiala i „baby“ ministr Lipavský, který si neumí ani utřít nudli z nosu, řekla v pořadu 360° na CNN Prima NEWS předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová. Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) její slova označil za horor. Její proslov by se podle něj měl ukazovat lidem, aby viděli, jací lidé se nesmí dostat k moci.

Sněmovna na mimořádné schůzi začala jednat o bezpečnostních hrozbách a výrocích předsedy ANO Andreje Babiše. Impulzem byl jeho e-mail, v němž žádal od svých spolupracovníků informace o ministru zahraničí Janu Lipavském (Piráti), a to včetně toho, zda má děti. Lipavský předtím uvedl, že Babiš začíná být kvůli svým výrokům bezpečnostním ohrožením Česka. Podle předsedkyně Trikolory Zuzany Majerové ale Babiš bezpečnostní hrozbou není.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Babiš je na ženy slušný, hájila ho Jermanová. Mě označil za prodejnou d*vku, řekla Kovářová

Problém je podle ní jinde. „Poslední dva roky jsou naprosto názornou ukázkou bezpečnostního rizika – ministryně války Černochová, pan prezident Pavel, premiér Fiala, Rakušan, baby ministr Lipavský, který si neumí ani utřít nudli z nosu. To je něco potupného, co se odehrává v mainstreamu,“ řekla Majerová v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Vláda podle ní „neustále šikuje do války“. „Tito lidé porušují paragrafy trestního zákoníku, který jasně říká, že pokud někdo podněcuje, propaguje či jakkoliv se podílí na jakémkoliv konfliktu v rámci České republiky, čelí odnětí svobody až do výše pěti let,“ řekla Majerová. Dodala, že od vypuknutí konfliktu na Ukrajině vláda nedělá nic jiného, než šikuje do zbraní a mobilizace. „Pracuje jen se strachem našich obyvatel. Namísto toho, aby sháněla peníze na valorizace důchodů, jezdí po Evropě a shání peníze na zbraně, které možná za chvíli nebude mít kdo držet,“ sdělila předsedkyně Trikolory.

Proti jejím slovům se ale ohradil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). „Myslel jsem, že když jsem v mládí viděl horor Kořeny, že jsem viděl nejhorší horor světa. Pak jsem tady viděl pět minut monologu paní kolegyně a fakt jsem se začal bát. Myslím, že kdybych to pustil svým dětem, tak dneska neusnou, protože to bylo úplně zaklínací,“ řekl Zdechovský. Následně jí pogratuloval, protože takový výkon prý neviděl. Ohradil se také proti nálepkování. „Sama mluvíte o nálepkování – ministryně války, baby ministr, to bylo nálepek, co?“ dodal europoslanec.

Její vystoupení by se podle něj mělo ukazovat lidem. „Opravdu z vás jde strach. Měli bychom jim ukazovat, jací lidé se nesmí dostat k moci. Tito lidé nemají žádnou pozitivní agendu a jenom straší a opakují věci, které jsou spojené s ruskou propagandou,“ sdělil Zdechovský.

Tagy: