Babiš drsně k Fialovi: Mám strach o zdraví premiéra. Koalice by mu měla doporučit léčbu

Andrej Babiš (ANO)

Mimořádná schůze Sněmovny k Babišovi

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš tvrdě zaútočil na premiéra Petra Fialu. Podle něj by koaliční strany měly svolat společné jednání a doporučit předsedovi vlády psychiatrickou léčbu. Řekl také, že by lidem doporučil Fialův projev v Poslanecké sněmovně, kde prý premiér pronesl rekordní počet lží.

Babiš vystoupil v tiskovém oddělení Sněmovny. Novinářům řekl, že by všem spoluobčanům doporučil projev premiéra. „Fiala vytvořil rekord ve vyslovení slova Andrej Babiš a v počtu lží. Mám strach o zdraví pana premiéra a koalice by měla svolat zasedání a doporučit mu psychiatrickou léčbu,“ řekl Babiš.

ČTĚTE TAKÉ: Chlíbek: Počty nakažených černým kašlem porostou. Nejsme na vrcholu, respirátor není ostuda

Expremiér se také snažil znovu vysvětlit svou uniklou soukromou korespondenci. „Lipavský brutálně lhal o tom, že jsem bezpečnostní riziko. Na to konto jsem řekl, aby mi připravili rešerši. Pak jsem se zeptal, zda má děti a jazyky. Pro mě jsou děti to nejdůležitější v mém životě. A já mluvím o dětech v kontextu války,“ dodal šéf hnutí ANO.

Babiš poté začal kritizovat i ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku (KDU-ČSL) a  ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Šéf lidovců podle Babiše nemá páteř a Rakušan jen využívá marketing strachu k manipulaci.

Poté znovu zopakoval, že odmítá další pokračování války na Ukrajině. „Nechci se dožít světové války. Tehdy si Řezníček vymyslel, že by Rusko mohlo napadnout Polsko. Rusko není úspěšné ani na Ukrajině. Nefandíme Putinovi. My ani neřekli, jak by mír měl vypadat. Je jasné, že Putin má odejít. No a mají to zajistit světoví lídři,“ řekl Babiš.

Expremiér také připomněl, že se nikdy s ruským prezidentem Vladimírem Putinem nesešel. „Já jsem bezpečnostní riziko? My neděláme kompro. My děláme transparentní politiku. Tihle zoufalci, kdyby média byla objektivní, tak by neměli šanci. To je jediné, co je drží,“ dodal Babiš.

Tagy: