Detaily děsivé nehody v Litomyšli: Alkohol i drogy, uhořeli příbuzní ve věku 18 až 23 let

Při tragické nehodě v Litomyšli uhořeli tři lidé.

Lidé u stromu nedalekého vlakového nádraží v Litomyšli zapalují svíčky. Přesně tam totiž v sobotu došlo k tragické autonehodě, při které uhořeli tři mladí lidé ve věku 18, 22 a 23 let. Podle informací Deníku mělo jít o dva sourozence a jejich sestřenici. Nehodu přežil pouze 27letý muž, který byl se středně těžkými zraněními odvezen do nemocnice. Tomu vyšel pozitivní test na alkohol i amfetamin. Policie nyní zjišťuje, zda muž seděl osudného dne za volantem, nebo řídil někdo jiný.

K nehodě došlo před 4:30 ráno v sobotu u nádraží v Litomyšli na Svitavsku. Vozidlo Škoda Fabia čelně narazilo do stromu, poté začalo hořet. Tři lidé v něm uhořeli. Jednalo se o dvě ženy ve věku 22 a 23 let a 18letého mladíka v příbuzenském vztahu – dva sourozenci a jejich sestřenice, informoval Deník.cz.

„Po příjezdu policistů na místo se u vozidla nacházela čtvrtá osoba, u které nevíme, zda šlo o řidiče,“ řekla policejní mluvčí Markéta Janovská. Záchranáři odvezli 27letého muže se středně těžkým zraněním do nemocnice v Hradci Králové.

Ještě předtím ale policisté u zraněného provedli dechovou zkoušku, při které zjistili 1,8 promile alkoholu, a nařídili odběr krve. Později vyšlo najevo, že byl muž i pod vlivem amfetaminu. Zatím ale není jasné, jestli zrovna on auto řídil.

„Čekáme na provedení soudních pitev obětí, na znalecké posudky z různých oborů. Posuzovat se bude také technický stav vozidla a prověřovat budeme i samotný nehodový děj. Vyšetřovatel musí důsledně zhodnotit všechny zjištěné důkazy, proto nebudeme v tuto chvíli k nehodě poskytovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí Janovská.

Policisté už ale zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Tagy: